Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški vikend

Boćari Funtane sa gostujućom pobjedom 12:10 u Klani nad Svetim Rokom, jedinom ostvarenom u 1. kolu, do koje su stigli bez čak dva vrlo važna igrača, Nevena Lakovića i Marina Marinovića, startali su u novu sezonu Druge HBL sjever.

Na odlično otvaranje susreta i vodstvo nakon prve serije klasičnih igara od 6:2 Funtanjani su dodali još četiri pona u brzinskom i štafetnom izbijanju te su s vodstvom od 10:4 ušli u završnicu u kojoj su mlađe snage kluba, Ivan Liović i Filip Šarić tijesnom pobjedom u krugovima u paru (24:23) potvrdili ukupan trijumf gostiju. Upravo su Ivan Liović i Šarić sudjelovali u ostvarenju po maksimalne tri pobjede u redovima Funtane. Da se u susretu vodila velika borba za svaki punat najbolje svjedoči podatak da je samo zadnja trojka domaćina bila uvjerljiva protiv gostiju, dok je preostalih deset igara završeno do najviše pet punata prednosti na jednu ili drugu stranu. Funtanjane u sljedećem kolu ponovno očekuje gostovanje, ovoga puta kod Podhuma.

Ima razloga za zadovoljstvo - Nikola Marić, Funtana
Ima razloga za zadovoljstvo - Nikola Marić, Funtana

 

U Trećoj HBL zapad od istarskih klubova Labin je odmah na startu na najbolji mogući način demonstrirato svoje ambicije i moć savladavši gostujući riječki Lučki radnik s maksimalnih 22:0. Labinsko veliko pojačanje ove sezone, Gianfranco Santoro, pri tom nije ni morao nastupiti u sve tri igre, dovoljne su bile njegove i svega dvija pobjede. Umag je na startu sezone zamijenio domaćinstvo s Kastvom i u Svetoj Mariji na Krasu ostvario pobjedu 12:10, dok se Lindar s gostovanja u Rijeci kod Zameta vratio s bodom (11:11). Prvi istarski derbi, Ročko Polje - Vodnjan prekinut je pri vodstvu gostuju 6:2 zbog proloma oblaka podno Ćićarije i nastaviti će se u subotu, 8. rujna 2018. godine u 15 sati. U sljedećem kolu istarski derbi igraju Ročko Polje i Labin, te Vodnjan i Umag, dok Lindar ugošćuje Kastav.

Iz, zbog kišne subote, nepotpunog 1. kola u županijskim ligama, valja izdvojiti uvjerljivu gostujuću pobjedu Valture u Prvoj A IBL nad novajlijom u ligi Sošićima 18:4. Gosti su do uvjerljivog slavlja stigli bez Nenada Ikića, ali sa dugogodišnjim uljanikovcima u sastavu, Josipom Županićem i Zdenkom Sinčićem.

Natrag