Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Tradicionalni ljetni kamp IBS-a u Poreču

Već dva i pol desetljeća, svake godine na samom kraju kolovoza, glavna aktivnost Istarskog boćarskog saveza je priređivanje tradicionalnog ljetnog boćarskog kampa za kadetkinje i kadete, kao jedan od neizostavnih vidova rada s mladim naraštajima u istarskom boćarskom sportu.

Tako se i ovoga ljeta u kampu koji je u Poreču započeo u subotu, 25., a završava u četvrtak 30. kolovoza okupio 21 mladi boćar i boćarica iz većeg dijela Istre željnih ne samo usvajanja novih boćarskih znanja, već i stjecanja novih poznanstava, druženja, kupanje i ostalih ljetnih radosti.

Polaznici ljetnog boćarskog kampa IBS-a 2018.
Polaznici ljetnog boćarskog kampa IBS-a 2018.


U pretežnoj skupini dječaka dobnog uzrasta od devet do 13 godine ove je godine rekordan broj od čak sedam djevojčice. I ove godine, kao nagrada za ostvarene rezultate, u radu kampa besplatno sudjeluje i četvero najboljih iz ovogodišnje serije natjecanja pod nazivom Boćajmo u školi koje IBS provodi u cilju popularizacije boćanja kod najmlađih, Nino Kiršić, Ognjen Kersan, Tina Glavač i Marie Ban.


Boćarsko znanje polaznika kampa vrlo je raznoliko, pa tako među polaznicima ima i potpunih početnika, ali i osvajača medalja na kadetskim prvenstvima Hrvatske. I ove je godine interes za uključivanje u kamp nadmašio njegove kapacitete i mogućnosti. Stoga je desetak zainteresiranih djevojčica i dječaka i ove godine ostalo "na čekanju" u nadi da će se dogodine i za njih naći mjesta u kampu.

Glavni instruktor u ovogodišnjem kampu je Romano Grižančić, inače izbornik hrvatske ženske reprezentacije, trener prvoligaške ženske ekipe BK Labin i aktivni boćar muške trećeligaške momčadi BK Labin. U prvom dijelu kampa s mladim je istarskim boćarima radio i Čedo Vukelić, izbornik hrvatske juniorske i kadetske reprezentacije Hrvatske, sigurno najveći boćarski autoritet za rad s mladima u Hrvatskoj.

Aktivnosti kampa odvijaju  se na boćalištu SC Albatros, osim kojeg su polaznici za dio svojih aktivnosti koristili i dvoranu Inter-sport centra, te nogometno igralište s umjetnom podlogom u Zelenoj laguni. Polaznici su tradicionalno smješteni u hotelu Delfin na gostoprimstvo čijeg osoblja kao i već godinama unazad IBS može uputiti samo riječi hvale.


Osim rada na boćarskoj tehnici bližanja i izbijanja tijekom boravka u kampu mladi polaznici imaju sasvim dovoljno vremena i za razonodu i kupanje u hotelskom bazenu.

 

Polaznici kampa IBS-a 2018.


Nataly Krajcar, Ivan Načinović (oboje Čepić), Korina Scropetta (Kršan), Emily Brajković (Raša), Antonija Pastorčić, Lorna Klarić, Filip Kajin, Simon Kajin, Luka Pastorčić, Mateo Grbac (svi Buzet), Filip Popović (Montižana), Manuel Peršić (Galižana), Marie Ban, Ognjen Kersan (Svetvinčenat), Tina Glavač (Potpićan), Mateo Matošvić (Sveti Lovreč), David i Karlo Radovac, Nino Kiršić (Nedešćina), Alessio Grižančić (Labin), Andrea Frgačić (Pula).

Natrag