Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prvenstvo Istre u preciznom izbijanju

Franko Krulčić, boćar sjevernog županijskog drugoligaša Roča, pomalo iznenađujuće je osvojio naslov prvaka Istre u preciznom izbijanju, na posljednjem ovogodišnjem seniorskom županijskom prvenstvu odigranom u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože.

Nakon što je u prve tri serije izbijanja ostvario relativno skromne rezultate od 5, 11 i 8 punata Krulčić je "eksplodirao" u finalnoj seriji u čijoj je dramatičnoj završnici pogotkom zadnjeg balina s trona županijskog prvaka skinuo reprezentativca iz redova prvoligaša Istre Poreč i glavnog favorita za osvajanje zlatne medalje, Nenada Tadića, te trijumfirao s najboljim rezultatom cijelog prvenstva od 29 punata. U finalu, uoči gađanja balina na posljednjoj poziciji, Tadić je naime vodio sa 25:24, ali je Krulčić, koji je gađao prvi, pogodio, dok Tadić, koji je gađao posljednji, nije pogodio balina i titula je otputovala na obronke Ćićarije.

Kome će pripasti treće mjesto odlučeno je u dodatnoj seriji izbijanja s obzirom da su Božo Šorgo iz Juricani i Damir Popović iz Montižane u finalnoj seriji ostvarili po 11 punata, ali je Šorgo u dodatnoj seriji bio bolji rezultatom 9:6.

Najprecizniji u Istri - (s desna) Franko Krulčić, Nenad Tadić, Božo Šorgo i Damir Popović
Najprecizniji u Istri - (s desna) Franko Krulčić, Nenad Tadić, Božo Šorgo i Damir Popović

 

Tri prvoplasirana boćara s ovog prvenstva stekla su pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske koje će se 27. i 28. listopada 2018. godine održati u Župi dubrovačkoj.

Kompletne rezultate s prvenstva možete preuzeti OVDJE

Natrag