Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prijelazni rok u istarskim klubovima

I protekli prijelazni rok, tijekom kojeg su u Istarskom boćarskom savezu evidentirana 73 prijelaza, kao i obično je obilovao zanimljivim prijelazima.

Najznačajniji prijelaz među istarskim prvoligašima je svakako dolazak iz Pazina u Istru Poreč Marina Križmanića, igrača koji je svojevremeno sa Triom Buzet osvojio naslov klupskog prvaka Europe.

Od sada u dresu Istre Poreč - Marino Križmanić
Od sada u dresu Istre Poreč - Marino Križmanić

 

Pored Križmanića u Poreč se nakon dvije sezone provedene u redovima susjednog drugoligaša Funtane vratio Elvis Barbaro. Što se preostalih istarskih prvoligaša tiče Pulu je nakon svega godine dana provedene u toj sredini napustio Bojan Novak, nekadašnji svjetski rekorder u brzinskom i precizom izbijanju i europski prvak u disciplini pojedinačno klasično, koji se vratio u redove istarskog županijskog A prvoligaša Svetvinčenata. S druge strane u Pulu je iz Divšića Kompanije Tešić stigao dondavni izbornik hrvatske seniorske reprezentacije Milan Celija. Pazin s novim iskusnijim seniorskim igračima nije pojačavao svoje redove, premda se nakon godine dana pauze aktivirao Zoran Gržinić.

Jedini istarski drugoligaš Funtana će odlazak Barbara nadomijestiti dovođenjem iz Divšića KT Filipa Šarića, donedavnog juniorskog reprezentativca Hrvatske i svojevremeno najboljeg juniora Istre, te povratkom Antonia Puniša iz Istre Poreč. Što se trećeligaša tiče najzvučniji je prijelaz iz Selca Bračane u Labin Gianfranca Santora, dugogodišnjeg hrvatskog reprezentativca i nekadašnjeg europskog prvaka u disciplini pojedinačno klasično.

Valja istaći i da je najbolji istarski junior Vedran Glavić, koji je prošle sezone na dvojnu registraciju igrao i za Pazin, napustio matičnog trećeligaša Ročko Polje i istarsko boćanje, te će karijeru nastaviti u redovima riječkog prvoligaša Vargona.

Što se prijelaznog roka u ostalim djelovima Hrvatske tiče njega je obilježio odlazak u Italiju još četiri hrvatska boćarska dragulja, Marina Milićevića (Belluno), Marina Ćuble (Noventa), Brune Kraljića i Matea Načinovića (Pontese).

U sljedećem dokumentu možete pogledati sve prijelaze evidentirane u Istarskom boćarskom savezu u prijelaznom roku 2018. godine.

OVDJE

Natrag