Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Petoboj nacija, Pazin, 17. - 19. 8.

Nakon što je nedavno u Pazinu sa skupinom od osam reprezentativnih kandidata odradio pripreme, izbornik hrvatske seniorske reprezentacije Jure Maglić istih je osam igrača pozvao i na petoboj nacija koji će se od 17. do 19. kolovoza 2018. godine održati u pazinskim Boćarskom centru Aleksandar Anzur.

Na izbornikovom spisku su i trojica boćara istarskih klubova, Alen Guštin (Pazin), Nenad Tadić (Istra Poreč) i Darijan Živolić (Pula), uz Marina Milićevića, Tomislava Kolobarića, braću Peru i Marina Ćubelu i Igora Hajseka. Izborniku će kao i na prošlim pripremama i na petoboju nacija u radu pomagati Valter Ivančić.

Reprezentativci na petoboju u Pazinu - (slijeva) Alen Guštin, Tomislav Kolobarić i Marino Milićević
Reprezentativci na petoboju u Pazinu - (slijeva) Alen Guštin, Tomislav Kolobarić i Marino Milićević

 

U širem reprezentativnom krugu bilo je još nekoliko igrača koji iz raznih razloga (zdravstveni razlozi, nespremnost, privatne obveze, neodazivanje) nisu mogli odraditi prošle pripreme kao što su Marko Beaković, Leo Brnić, Ivan Jurić, Ante Grančić i Bruno Kraljić.

U Pazinu u punom obimu teku velike pripreme za petoboj nacija Aleksandar Anzur - Alphonse Lagier Bruno, međunarodni momčadski turniru na kojem će se natjecati reprezentacije Slovenije, BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske. Riječ je o turniru iz službenog kalendara FIB-e koji tradicionalno reprezentacijama služi kao jedna od posljednjih provjera za najvažnije godišnje natjecanje, a ove godine to je EP u talijanskom Alassiu od 26. do 30. rujna.

Memorijalni turnir osim po bivšem dugogodišnjem predsjedniku FIB-e, Francuzu Alphonseu Lagieru - Brunu nosi naziv i po najistaknutijem hrvatskom boćarskom aktivisti ikada, Aleksandru Anzuru, dugogodišnjem glavnom tajniku i dopredsjedniku FIB-e. Biti će to i prvi petoboj koji će se održati u Hrvatskoj od kada je prije gotovo četiri godine Anzur preminuo, a natjecanje će se održati u pazinskom boćarskom centru koje nosi naziv upravo po njemu.

Turnir će se igrati po jednostrukom ligaškom bod-sustavu svako sa svakim u pet kola. Po dva kola, s počecima u 9 i 16 sati odigrati će se 17. i 18. kolovoza, a završno peto kolu 19. kolovoza s početkom u 9 sati. Svečano otvorenje predviđeno je 17. kolovoza u 18 sati, a zatvaranje 19. kolovoza u 13 sati.

Natrag