Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Ždrijeb rasporeda IBL za sezonu 2018/19.

U pazinskom Boćarskom centru Aleksandar Anzur je u nedjelju, 5. kolovoza 2018. obavljen javni ždrijeb rasporeda svih istarskih boćarskih liga za nastupajuću sezonu 2018/19. od kojih će se u novoj sezoni u Prvoj A IBL, Prvoj B IBL, te u obje skupine Druge IBL, sjever i jug umjesto dosadašnjih po osam natjecati po deset ekipa.

Sezonu u petak, 31. kolovoza otvaraju ekipe iz Druge IBL sjever.

Najzanimljiviji susret na otvaranju Prve A IBL, 1. rujna, trebao bi biti ogled Raše i oslabljene Selca Bračane koja je ovoga ljeta ostala bez nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca i europskog prvaka u disciplini pojedinačno klasično, Gianfranca Santora, koji je preselio pet kilometara sjevernije upravo od Raše, u redove trećeligaša Labina.

Sandi Domijanić i društvo iz Raše na otvaranju ugošćuju Selca Bračanu
Sandi Domijanić i društvo iz Raše na otvaranju ugošćuju Selca Bračanu

 

U prvom dijelu sezone u obje Prve i Druge IBL odigrati će se sedam kola, zaključno sa 12. i 13. listopada, a nastavak s preostalih 11 kola slijedi od 5. i 6. travnja do 21. i 22. lipnja.

Treća IBL u novoj će se sezoni igrati u četiri skupine sa po šest ekipa, trokružno, nakon čega će prvoplasirane ekipe iz skupina sjever I i II, te iz skupina jug I i II odigrati po dva finalna susreta za ukupnog prvaka trećeligaškog sjevera i juga. Sezonu već u petak 31. kolovoza otvara skupina sjever I.

U prvom dijelu sezone u Trećoj IBL će se odigrati šest kola zaključno sa 5. i 7. listopada, dok nastavak s preostalih devet kola slijedi od 5. i 7. travnja do 7. i 9. lipnja.

 

Rasporedi IBL:

PRVA A IBL

PRVA B IBL

DRUGA IBL SJEVER

DRUGA IBL JUG

3. IBL SJEVER I

3. IBL SJEVER II

3. IBL JUG I

3. IBL JUG II

Natrag