Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Ždrijeb rasporeda HBL za sezonu 2018/19.

U pazinskom Boćarskom centru "Aleksandar Anzur" je u nedjelju, 5. kolovoza 2018. godine, u sklopu jubilarnog 10. međunarodnog turnira u parovima Velika nagrada Pazina - Kompakt kup, obavljen ždrijeb rasporeda svih hrvatskih liga za nastupajuću sezonu 2018/19.

Najzanimljiviji susret na otvaranju Prve HBL, koja počinje 3. studenog i u kojoj će istarsko boćanje i ove sezone predstavljati tri kluba, svakako predstavlja ogled na riječkoj Podvežici Vargona i Istre Poreč, klubova koji su zajedno osvojili ukupno devet naslova prvaka Hrvatske. Od ostala dva istarska prvoligaša Pazin će ugostiti novajliju u ligi, Lovrana, koji će svoje domaće susrete igrati u Marinićima, dok Pula gostuje kod omiške Gorčine koja će pak ove sezone svoje domaće susrete igrati na splitskim Gripama. Prvi istarski derbi, dvoboj Pazina i Pule na programu je u trećem kolu 17. studenog.

Pazinjani Dajan Jurman i Robert Sergo (plavi dresovi) kreću kod kuće s Lovranom, dok Porečani Đordano Ferenac i Steven Benolić (bijeli dresovi) gostuju u Rijeci
Pazinjani Dajan Jurman i Robert Sergo (plavi dresovi) kreću kod kuće s Lovranom, dok Porečani Đordano Ferenac i Steven Benolić (bijeli dresovi) gostuju u Rijeci

 

U jesenskom dijelu sezone Prve HBL odigrati će se šest kola, zaključno sa 8. prosincem, a nastavak s preostalih 12 kola slijedi od 19. siječnja do 6. travanja, nakon čega će se, kao i prošle godine, 13. i 14. travnja odigrati završni turnir četiri najbolja kluba iz ligaškog dijela prvenstva.

U Drugoj HBL sjever, koja počinje 1. rujna, jedini istarski predstavnik Funtana u prva će dva kola gostovati, prvo u Klani kod Svetog Roka, a potom i kod Podhuma, dok će prvi domaći susret odigrati u trećem kolu 15. rujna kada će ugostiti zagrebačkog Antu Starčevića. U prvom dijelu prvenstva odigrati će se sedam kola zaključno sa 13. listopada, dok nastavak s preostalih 11 kola slijedi od 6. travnja do 22. lipnja.

Što se tiče Treće HBL zapad u njoj će Istru i naredne sezone predstavljati pet klubova, uz starosjedioce Umag, Ročko Polje, Lindar i Labin, još i povratnik Vodnjan koji je zamijenio ispale Ladiće. U 1. kolu koje je na programu 2. rujna na rasporedu je i jedan istarski derbi, Ročko Polje - Vodnjan, Labin ugošćuje riječki Lučki radnik, dok Lindar i Umag gostuju kod riječkog Zameta i Kastva. U prvom dijelu prvenstva odigrati će se također sedam kola zaključno sa 14. listopadom, dok nastavak s preostalih 11 kola slijedi od 7. travnja do 23. lipnja.

U Hrvatskoj ženskoj ligi i naredne će se sezone natjecati šest klubova, među kojima i dva istarska, Labin i pulska Nova Veruda koji će na otvaranju, 7. rujna u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda odigrati istarski derbi. U prvom dijelu prvenstva odigrati će se pet kola, zaključno sa 5. listopada, dok nastavak s preostalih pet kola slijedi od 12. travnja do 10. svibnja. Nakon ligaškog dijela prvenstva ove sezone četiri najbolja kluba neće kao lani igrati klasično doigravanje, već će se kao i u muškoj Prvoj HBL, 25. i 26. svibnja odigrati Final Four turnir.

 

Rasporedi liga:

PRVA HBL

DRUGA HBL SJEVER

TREĆA HBL ZAPAD

HRVATSKA ŽENSKA LIGA

Natrag