Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

10. Velika nagrada Pazina - Kompakt kup

Alen Guštin i Marino Križmanić pobjednici su jubilarne, 10. Velike nagrada Pazina - Kompakt kupa, jednog od najvećih međunarodnih boćarskih turnira u parovima iz službenog kalendara FIB-e, na kojem se ove godine natjecalo 89 parova iz Slovenije, Italije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Luksemburga.

Sada već bivši suigrači iz Pazina, s obzirom na to da će Križmanić naredne sezone nositi dres Istre Poreč, iskoristili su prednost domaćeg terena i u izvrsnom finalu u BC Aleksandar Anzur sa 7:6 pobijedili najtrofejniji par koji je ove godine nastupio na turniru, Slovence Davora Janžiča i Aleša Borčnika. Nakon dvosatne igre Guštin i Križmanić su u zadnjem bacanju uspjeli uhvatiti punat prednosti Janžiča i Borčnika i izjednačiti na 6:6, a u dodatnom bacanju ostvarili i dodatni pobjednički punat.

Na svom dvodnevnom putu do naslova Guštin i Križmanić su ostvarili sedam pobjeda, a prije Janžića i Borčnika u finalu, u četvrtfinalu su nadvisili pobjednike turnira od prije dvije godine, Tomislava Kolobarića i Igora Hajseka iz zagrebačkog Zrinjevca, a u polufinalu slovensku braću Andreja i Renata Kastelic. Za hrvatskog reprezentativca Guština ovo je drugi trijumf na Velikoj nagradi Pazina nakon što je 2010. na trećem izdanju slavio sa Valterom Ivančićem, dok se Križmanić prvi puta popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

U slovenskom dvoboju za 3. mjesto su braća Kastelic s tijesnih 9:8 savladali Romana Curka i Gašpera Povha.

Najbolja četiri para na Velikoj nagradi Pazina s ogranizatorima
Najbolja četiri para na Velikoj nagradi Pazina s ogranizatorima

 

O jačini ovogodišnjeg turnira, kojeg je i ove godine izvrsno organizirao Boćarski savez Grada Pazina, svjedoči i činjenica na da je na njemu nastupio devet svjetskih i europskih prvaka koji zajedno u kolekciji imaju 23 naslova svjetskih i 12 europskih prvaka.

Dodjeljene su i tri pojedinačne nagrade pa je tako za najboljeg igrača turnira proglašen Alen Guštin, najstariji igrač bio je 78-godišnji Toni Cinkopan, a najmlađi 16-godišnji Nino Majcan iz Lindara.

    Rezultati, osmina finala: Šircelj, Moličnik (Slo) - Tadić, Vretenar 7:3, A. Guštin, Križmanić - Porello, Fantin (Ita) 13:1, A. Kastelic, R. Kastelic (Slo) - Campana, Chehbouni (Ita) 10:7, P. Ćubela, Maglić - Fagaln, Štor (Slo) 13:3, Borčnik, Janžič (Slo) - Milićević, Brnić 13:3, Ziraldo (Ita), Načinović - Kosirnik, Braido (Slo) 13:6, Kolobarić, Hajsek - Marčelja, Kraljić 9:5, G. Povh, Curk (Slo) - B. Guštin, M. Percan 13:1; četvrtfinale: G. Povh, Curk - Šircelj, Moličnik 9:7, A. Guštin, Križmanić - Kolobarić, Hajsek 13:6, A. Kastelic, R. Kastelic - Ziraldo, Načinović 13:7, Borčnik, Janžič - P. Ćubela, Maglić 8:7; polufinale: Borčnik, Janžič - G. Povh, Curk 13:6, A. Guštin, Križmanić - A. Kastelic, R. Kastelic 13:5; za 3. mjesto: A. Kastelic, R. Kastelic - G. Povh, Curk 9:8; finale: A. Guštin, Križmanić - Borčnik, Janžić 7:6.

 

Kompletni rezultati:

NATJECANJA PO SKUPINAMA

ZAVRŠNICA

 

- SVI POBJEDNICI -

2008. Dinko Beaković i Roland Marčelja
2009. Aleš Borčnik i Jure Kozjek (Slo)
2010. Alen Guštin i Valter Ivančić
2011. Aleš Borčnik i Jure Kozjek (Slo)
2012. Gregor Sever i Gregor Oprešnik (Slo)
2013. (turnir se nije igrao)
2014. Gregor Sever i Gregor Oprešnik (Slo)
2015. Nenad Tadić i Igor Vretenar
2016. Tomislav Kolobarić i Igor Hajsek
2017. Diego Divino i Sergio Tiso (Ita)
2018. Alen Guštin i Marino Križmanić

Natrag