Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

10. Velika nagrada Pazina - Kompakt kup

Velika nagrada Pazina - Kompakt kup, jedan od najjačih svjetskih boćarskih turnira u parovima iz službenog kalendara FIB-e, u svom jubilarnom, 10. izdanju, koji je u pazinskom Boćarskom centru Aleksandar Anzur na programu ovoga vikenda, u subotu i nedjelju, 4. i 5. kolovoza 2018. godine, imati će zaista impresivnu listu sudionika.

Za turnir se prijavilo 89 parova, odnosno 178 boćara i boćarica, pretežno kao i obično iz Slovenije, Italije i Hrvatske, ali i iz Luksemburga, BiH i Crne Gore. Među prijavljenima je devet svjetskih i europskih prvaka, odnosno jedna svjetska i europska prvakinja, koju ukupno u svojim kolekcijama imaju 23 naslova svjetskih i 12 europskih prvaka.


Najzvučniji par svakako predstavljaju slovenski reprezentativci Davor Janžič i nekadašnji član Trio Buzeta Aleš Borčnik koji zbrojeno u kolekciji imaju osam svjetskih i pet europskih naslova prvaka. S hrvatske strane prema trofejima najzvučniji par čine reprezentativci Marino Milićević i Leo Brnić sa zbirno osvojenih pet naslova svjetskog i dva europskog prvaka. Iz susjedne Slovenije od zvučnijih parova dolaze i dvostruki osvajači turnira Gregor Sever i Gregor Oprešnik, te Anže i Erik Petrič. Domaće boje uz Milićevića i Brnića braniti će i parovi s također hrvatskim reprezentativcima, Nenad Tadić i Igor Vretenar, Alen Guštin i Marino Križmanić, dva para Zrinjevca, Tomislav Kolobarić i Igor Hajsek, te Pero Ćubela i Jure Maglić. Trostrukog prvaka Europe, talijanski Pontese, predstavljati će dva para sa tri hrvatska igrača. Roland Marčelja će igrati s Brunom Kraljićem, a najbolji hrvatski junior Mateo Načinović s velikanom talijanskog boćanja Marcom Ziraldom. Naslov prvaka dolaze braniti i Talijani Diego Divina i Sergio Tiso. Zajedno sa Alenom Šestanom na turniru će nastupiti i Sandro Klić, nekadašnji nogometaš Rijeke i Zagreba, te mladi hrvatski nogometni reprezentativac koji danas aktivno boće igra u slovenskom prvoligašu Postojna. Zanimljiv par činiti će i supružnici Jelovica, trostruka svjetska i dvostruka europska prvakinja Nives i kapetan riječkog Vargona Davor.

Prošlogodišnje pobjedničko postolje
Prošlogodišnje pobjedničko postolje

 


U subotu će se natjecanje odvijati na čak deset boćališta Pazina i okolnog dijela središnje Istre, u vremenu od 9.30 do 19.30

 

Okvirnu satnicu turnira možete preuzeti OVDJE

Listu prijavljenih parova možete preuzeti OVDJE

Kompletan raspored turnira možete preuzeti OVDJE

 

Sve dodatne informacije možete dobiti i događanja na turniru pratiti na službenim mrežnim stranicama i društvenim mrežama

http://www.vnpazina.eu/

https://web.facebook.com/Velika-nagrada-Pazina-309664442536527/

Natrag