Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Boće Open Klana 2018

Slovenci Dejan Tonejc i Gregor Moličnik u konkurenciji seniora, Nives Jelovica i Tanja Grubiša u konkurenciji boćarica, te Luka Gašpar i Leon Petz u konkurenciji juniora, pobjednici su jednog od najvećih svjetskih boćarskih turnira u parovima iz službenog kalendara FIB, 23. Boće Open Klana odigranog nedavno u zaleđu Rijeke.


Tanja Grubiša i Nives Jelovica
Tanja Grubiša i Nives Jelovica

 

U konkurenciji 16 parova, u finalu ženskog turnira su aktualne europske prvakinje, boćarice Labina Jelovica i Grubiša bile bolje od Slovenki Sare Jenčić i Laure Škoberne, dok su u ogledu za broncu Nikol Marelja Bošnjak (Čavle ŠB) i Slovenka Helena Ludvig nadvisile sestre Virginiu i Carrolinu Bajrić (Čavle ŠB).

Jedni od glavnih favorita za naslov, Tonejc i Moličnik, koji u svojoj kolekciji imaju i naslove svjetskih prvaka upravo u parovima, su u konkurenciji 62 para u finalu turnira seniora pobijedili boćare talijanskog Pontesea, nekadašnjeg kapetana hrvatske reprezentacije Rolanda Marčelju i Slovenca Jasmina Čauševića, te su tako treću godinu za redom trijumfirali u Klani. U susretu za treće mjesto su Ivan Lukšić (Istra Poreč) i Darijan Živolić (Pula) savladali Slovence Gregora Oprešnika i Igora Isteniča.


Darijan Živolić, Ivan Lukšić, Igor Istenič i Gregor Oprešnik
Darijan Živolić, Ivan Lukšić, Igor Istenič i Gregor Oprešnik

  
Kod juniora, Gašpar (Ploče) i Petz (Vargon, Rijeka) su u konkurenciji 14 parova u finalu pobijedili Đordana Ferenca (Istra Poreč) i Dajana Jurmana (Pazin), dok su u dvoboju za treće mjesto Filip Matijašić (Pazin) i Karlo Šaban (Sv. Jakov, Jadranovo) savladali Slovence Mihu Sodeca i Gašpera Povha.

Najbolja četiri juniorska para na ovogodišnjoj Klani
Najbolja četiri juniorska para na ovogodišnjoj Klani

 

Rezultati:

SENIORSKI TURNIR - SKUPINE

SENIORSKI TURNIR - ŠESNAESTFINALE

SENIORSKI TURNIR - ZAVRŠNICA

ŽENSKI TURNIR

JUNIORSKI TURNIR

Natrag