Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Seniorska prvenstva Istre

Ivan Milohanić, član županijskog drugoligaša Veleniki u disciplini pojedinačno klasično i Vedran Glavić iz trećeligaša Ročkog Polja, osvojili su naslove prvaka na dva seniorska prvenstva Istre odigrana u subotu i nedjelju, 28. i 29. srpnja 2018. godine.

Nakon što je prošle godine na županijskom prvenstvu u disciplini pojedinačno klasično u Svetoj Mariji na Krasu stigao do finala u kojem ga je zaustavio tek reprezentativac Nenad Tadić iz Istre Poreč, Milohanić je ove godine na prvenstvu odigranom na porečkim boćalištima u Špadićima i na Gradskom kupalištu, otišao do kraja, do najviše stepenice pobjedničkog postolja dokazavši još jednom svoju kvalitetu koja nadilazi županijski drugoligaški rang. Milohanić je na ovogodišnjem prvenstvu pobijedio čak četiri igrača dvaju prvoligaških klubova, u skupini Tadića (13:8), te Benjamina Guština iz Pule (9:7), u četvrtfinalu Đordana Ferenca iz Istre Poreč (13:0), a u finalu i reprezentativca Darijana Živolića iz Pule (13:10). Prethodno je u polufinalu savladao i Jana Počekaja iz trećeligaša Ročkog Polja (13:5) uzvrativši mu tako za jedini poraz koji je od njega doživio na prvenstvu, u natjecanju po skupinama (13:1). Počekaj se pak drugu godinu za redom na prvenstvu Istre okitio brončanom medalju, a u susretu za 3. mjesto je savladao Stevena Benolića iz Istre Poreč (13:9) što mu je bila druga pobjeda nad prvoligaškim boćarom na ovom prvenstvu nakon što je u skupini nadvisio Benjamina Guština (12:6). Iznenađnje prvenstva predstavlja ispadanje prošlogodišnjeg prvaka Tadića već nakon natjecanja po skupinama sa dva poraza, od Milohanića, te Benjamina Guština (13:2).

Najbolji istarski klasičari - (slijeva) Ivan Milohanić, Darijan Živolić, Jan Počekaj i Steven Benolić
Najbolji istarski klasičari - (slijeva) Ivan Milohanić, Darijan Živolić, Jan Počekaj i Steven Benolić

 

Dosadašnji juniorski reprezentativac Glavić je pak na prvenstvu odigranom u Ročkom Polju i Roču na neki način iskoristio i prednost domaćeg terena okitivši se županijskom titulom u krugovima s čime se na najljepšti način, barem na neko vrijeme oprostio od dresa svog matičnog kluba, ali i od istarskog boćanja, s obzirom na to da će karijeru nastaviti u dresu riječkog Vargona. U finalu prvenstva u Ročkom Polju Glavić je s tijesnim puntom razlike (25:24) pobijedio iskusnog Božu Šorga iz Juricani koji je tako drugu godinu za redom izgubio finale županijskog prvenstva. Šorgo je ove godine u četvrtfinalu zaustavio jednog od favorita za osvajanje naslova, Nenada Tadića (24:22). Brončano odličje je kao i prošle godine pripalo Nikoli Jedrejčiću iz Lindara koji je ovoga puta u ogledu za 3. mjesto, također s minimalnim puntom razlike (24:23), savladao mladog juniorskog reprezentativca Dajana Jurmana iz Pazina. 

Krugovi su njihovi - (slijeva) Vedran Glavić, Božo Šorgo, Nikola Jedrejčić i Dajan Juraman
Krugovi su njihovi - (slijeva) Vedran Glavić, Božo Šorgo, Nikola Jedrejčić i Dajan Juraman

 

Kompletne rezultate s prvenstva u disciplini pojedinačno klasično možete preuzeti OVDJE

Kompletne rezultate s prvenstva u bližanju i izbijanju u krug možete preuzeti OVDJE

Natrag