Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Međunarodni juniorski Alpe-Jadran turnir

Juniorska reprezentacija Hrvatske za koju su pod vodstvom Vjekoslava Matetića nastupali Duje Pirić (Nada, Split), Luka Gašpar (Ploče), Karlo Šaban, Lovro Šipek (Sveti Jakov, Jadranovo), Karlo Vukelić (Vargon, Rijeka) i boćarica Ria Vojković (Komiža) zauzela je treće, a selekcija Istre za koju su pod vodstvom Valtera Ivančića nastupali Filip Matijašić, Adrian Radola (Pazin), Đordano Ferenac (Istra Poreč), Karlo Pavletić (Ročko Polje), Ivan Načinović (Labin) i Francesko Guštin (Reginex, Pazin) četvrto mjesto na Alpe-Jadran turniru odigranom u talijanskom Milju (Muggia) nedaleko Trsta.

Selekcija Istre
Selekcija Istre

 

Na turniru su još nastupali zajednička slekcija talijanskih regija Furlanija - Venecija - Julijska krajina i Veneto, te reprezentacija Slovenije.

Istra i Hrvatska od preostalih su suparnika izgubili, Istra oba susreta od FVJK-V i od Slovenije sa po 13:3, dok je Hrvatska poražena od Slovenije s tijesnih 9:7, a od  FVJK-V 11:5. Kako su Istra i Hrvatska međusobno odigrali neodlučeno 8:8 Hrvatska je u poretku bila bolja zbog boljeg omjera ukupno osvojenih i izgubljenih poena u svim susretima.

Turnir je osvojila selecija FVJK-V koja je u odlučujućem susretu savladala Sloveniju 12:4.

Kompletne rezultate turnira možete preuzeti OVDJE

Reprezentacija Hrvatske
Reprezentacija Hrvatske
Natrag