Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški vikend

Boćari Funtane, u okrnjenom sastavu, bez Nevena Lakovića, Marina Marinovića i Nikole Marića, u posljednjem kolu Druge HBL sjever na gostovanju u Zagrebu nisu uspjeli dohvatiti naslov viceprvaka lige.

U izravnom dvoboju s Antom Starčevićem za titulu prvog pratitelja novookrunjenog prvaka Lovrana, Funtanjani su izgubili s tijesnih 12:10, te su time sezonu okončali na 5. mjestu prvenstvene ljestvice. Za goste je kobno bilo loše otvaranje susreta s obzirom na to da su nakon prve faze klasičnih igara gubili s maksimalnih 8:0, a pri tom su oba para izgubili bez osvojenog poena, dok je jedino Nikola Hrelja u pojedinačnoj klasičnoj igri pružio pravi otpor Danijelu Đuroviću. No, dobivši sve tri igre u tehničkim disciplinama gosti su smanjili svoj zaostatak na minimalnih 8:6 i potpuno su se vratili u susret, međutim, Zagrepčani su u završnici osvojili još taman dostatna četiri poena za ukupnu pobjedu. Već spomenuti Hrelja, Elvis Barbaro i Ivan Liović su sudjelovali svaki u osvajanju po četiri poena za Funtanu.

Nikola Hrelja, Funtana
Nikola Hrelja, Funtana

 

U posljednjem kolu Treće HBL zapad Ladići nisu uspjeli osigurati ostanak te će se sljedeće sezone ponovno natjecati u Prvoj A IBL. Sve kalkulacije za Ladiće su pale u vodu nakon domaćeg poraza u derbiju začelja od riječkog Zameta 12:10 s čime su Riječani upravo svojim domaćinima na koncu sezone prepustili fenjer na ligaškoj ljestvici. No pobjeda Zamećana bila je ustvari pirova jer su i oni zajedno s Ladićima preselili u niži rang. Naime, za senzaciju prvenstva u posljednjem se kolu pobrinula Trstena iz Njivica s otoka Krka koja je kao domaćin iznenađujuće pobijedila već odavno okrunjenog prvaka Kukuljanova  (14:8) klub koji je na ovo gostovanje stigao sa 29 bodova prednosti pred svojim domaćinom i 19 bodova prednosti pred prvim pratiteljem, riječkim Lučkim radnikom, te sa 13 uzastopnih pobjeda ostvarenih u proteklih devet mejseci s obzirom na to da je prethodni poraz doživio još 24. rujna prošle godine na gostovanju kod Ročkog Polja. Time je Trstena zasluženo osigurala ostanak u trećeligaškom društvu. Unatoč porazu u posljednjem kolu na gostovanju od Lučkog radnika 12:10 titulu najboljeg ovosezonskog istarskog trećeligaša zadržalo je Ročko Polje koj je sezonu završilo na visokom trećem mjestu.

U posljednjem kolu Treće IBL Labin - Pazin - Rovinj Marići i Puris su remizirali (10:10) s čime je klub iz Svetog Petra u Šumi zadržao treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici koje bi mu moglo donijeti i mogućnost nastupa u kvalifikacijama za Drugu IBL jug. Preostalo je još samo za riješiti pitanje hoće li Older ili Šorići Putini na koncu zauzeti šesto mjesto na ljestvici koje bi moglo donijeti mogućnost nastupa u kvalifikacijama za Treću IBL jug. Naime, momčad iz Cerovlja uspješno je u Pazinskim Novakima okončala posao pobijedivši viceprvaka Žminja 11:9 i time je, barem trenutno, zauzela šesto mjesto. Naime, u Nedešćini kiša nije dozvolila odigravanej susreta Jedinstvo - Šorići Putini koji će se stoga odigrati u srijedu, 27. lipnja 2018. godine s početkom u 18.30 sati. U tom susretu je Šorićima Putinima za šesto mjesto potrebna isključivo pobjeda, dok će bilo koji preostali rezultat ići u prilog Olderu.

Natrag