Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Međunarodni juniorski turnir u Francuskoj

Nakon odrađenih priprema u riječkom boćarskom domu na Podvežici izbornik hrvatske juniorske reprezentacije Čedo Vukelić odredio je četiri reprezentativca koja će u u subotu i nedjelju, 23. i 24. lipnja u francuskom gradiću La Cote Saint Andre nedaleko Grenobla nastupiti na međunarodnom momčadskom turniru iz službenog kalendara FIB-e.

Izbornik Vukelić jedan je od reprezentativnih dresova dodijelio i mladom istarskom boćaru, Filipu Matijašiću, igraču Pazina, uz kojeg će nas u Francuskoj predstavljati Duje Pirić (Nada, Split), Luka Gašpar (Ploče) i Matko Pendo (Župa dubrovačka). Uz Vukelića u stručnom stožeru reprezentacije je i njegov pomoćnik Vjekoslav Matetić.

Brani boje Hrvatske - Filip Matijašić, Labin
Brani boje Hrvatske - Filip Matijašić, Labin

 

Pored Hrvatske na turniru u La Cote St. Andreu će nastupiti i reprezentacije Italije i Slovenije, dvije reprezentacije domaćina Francuske, te selekcije francuske regije Rona-Alpe i francuske pokrajine Isere. U prvom dijelu natjecanja u subotu momčadi će se natjecati u dvije skupine, dok će se u nedjelju igrati susreti za konačan poredak.

Natrag