Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Mediteranske igre

Zahvaljujući najboljoj hrvatskoj boćarici i istarskoj sportašici, Nives Jalovica, igračici Labina, istarsko boćanje će ove godine ponovno imati svog predstavnika na Mediteranskim igrama koje će se od 22. lipnja do 1. srpnja održati u španjolskoj Tarragoni.

Nives Jelovica, Labin
Nives Jelovica, Labin

 

Jelovica će u Španjolskoj na boćarskom natjecanju koje će se održati od 28. do 30. srpnja, u sastavu hrvatske reprezentacije nastupiti u preciznom izbijanju, a pored nje boje Hrvatske braniti će i Pero Ćubela (Zrinjevac) također u preciznom izbijanju, te Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) i Marino Milićević (Zrinjevac) u brzinskom izbijanju. Naše će reprezentativce na MI voditi trener Čedo Vukelić.

Jelovica će tako u Tarragoni nastupiti u društvu još 99 hrvatskih sportaša među kojima su najistaknutija imena Sandra Perković (atletika) i Giovanni Cernogoraz (streljaštvo). Nives i Novigrađanin Giovanni te pulski triatlonac Luka Paliska biti će jedini sportaši nekog od istarskih klubova koji će nastupiti na ovogodišnjim MI.

No u Španjolskoj će nastupiti još nekoliko istarskih sportaša kao što su Rene Sain, Samanta Fabris (odbojka), Valentino Ravnić (rukomet) i Matej Radunić (basket 3x3), te izbornik Lino Červar (rukomet) i treneri Valter Cernogoraz (streljaštvo) i Željko Bijuk (triatlon).

Za podsjećanje, do sada su na MI nastupila četiri današnja istarska boćara. U francuskoj regiji Languedoc-Roussillon, na obalama Mediterana 1993. godine su Valter Ivančić i Donato Belušić, pod vodstvom izbornika Aleksandra Anzura, osvojili srebrnu medalju u parovima na igrama na kojima je boćanje bilo uvršteno kao pridruženi sport. Četiri godine kasnije, 1997. u talijanskom Bariju su Valter Ivančić i Bojan Novak, pod vodstvom izbornika Augustina Tina Matoševića, osvojili također srebrno odličje, ali u brzinskom izbijanju (zbrajao se rezultat dva izbijača) na igrama na kojima je boćanje prvi puta bio službeni sport.

 

Natrag