Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški vikend

Boćari Funtane izgubili su na gostovanju u Lovranu u derbiju u tom trenutku dva vodeća kluba Druge HBL sjever od istoimnog domaćina 13:9 te su se barem privremeno udaljili od naslova prvaka spustivši se na treće mjesto prvenstvene ljestvice nakon što ih je za bod pretekao zagrebački Ante Starčević koji je u gostima očekivano pobijedio fenjeraša Veterana Vuku 17:5.

Lovranci su u derbiju nakon štafetnog izbijanja vodili s visokih 10:4 i bez obzira što su Funtanjani završnicu odigrali bolje nisu uspjeli dostići tu prednost domaćina. Nikola Hrelja sudjelovao je u osvajanju četiri poena za goste, Elvis Barbaro dodao je tri, ali sve to nije bilo dostatno niti za bod. Ukoliko Funtana želi ostati u igri za titulu u sljedećem kolu kod kuće mora pobijediti Svetog Roka iz Klane koji je u dobroj formi jer zadnjih pet susreta nije izgubio, od čega je zabilježio četiri pobjede.

U Trećoj HBL zapad dva istarska derbija identičnim su rezultatom 18:4 pripala domaćinima Lindaru i Umagu koji su bili bolji od Ladića i Labina, dok je Ročko Polje kod kuće bilo bolje sa 17:5 od fenjeraša riječkog Zameta. Ovakvi rezultati doveli su u najtežu situaciju što se borbe za ostanak tiče Ladiće koji su u zadnja tri susreta osvojili svega bod te su na ljestvici pali na predposljednje mjesto lige. Četiri kola prije kraja Kukuljanovo je i teorijski osvojilo naslov prvaka nakon što je u derbiju na gostovanju savladalo riječki Lučki radnik 16:6. U sljedećem kolu istarski derbi igraju Labin i Ročko Polje, Ladići za ostanak jednostavno moraju pobijediti Kastva kod kuće, a pomoći bi im trebao i Umag ukoliko kod kuće savlada Trstenu. Lindar se pak nada da bi na gostovanju mogao iskoristiti opuštanje okrunjenog prvaka Kukuljanova.

Selca Bračana je u derbiju Prve A IBL s tijesnih 12:10 na gostovanju pobijedila aktualnog i dvostrukog prvaka Valturu što je u prvi plan za naslov sa tri boda prednosti gurnulo Vodnjana koji je očekivano pobijedio na gosovanju već ispale porečke Špadiće 14:8. Nakon sljedećeg kola promjene na vrhu ne bi trebalo biti jer borci za titulu Vodnjan, Selca Bračana i Valtura igraju sa spokojnima Svetvinčentom, Divšićima Kompanija Tešić i Rašom koji ne mogu ni napredovati ni ispasti.

U Prvoj B IBL, nakon što je Istra u Kozarima samo remizirala sa Kršanom (11:11), a Sošići su izgubili na gostovanju u Pazinu od Kamena 14:8 u susretu u kojem su vodili 8:6, Vrh je očekivanom domaćom pobjedom 13:9 ispratio i teorijski fenjeraša Barata iz ovog ranga natjecanja, te sa pet bodovo prednosti na ljestvici stigao nadomak osvajanja naslova prvaka. Vrhu za titulu u predstojećem kolu treba pobjeda kod kuće nad Pazinjanima.

Rovinjsko Selo je prvo od svih klubova u IBL stiglo do naslova prvaka, u Drugoj IBL jug nakon što je gostujućom pobjedom 13:7 i teorijski izbacilo Fole iz lige, te ujedno upisalo i jubilarnu, desetu uzastopnu utakmicu bez poraza.

Seljani zasluženo slave naslov - Robrto Iskra, Rovinjsko Selo
Seljani zasluženo slave naslov - Robrto Iskra, Rovinjsko Selo

 

U Drugoj IBL sjever Sveti Lovreč mladi su kod kuće sa tijesnih 11:9 savladali Slogu iz Svetog Marina, te su nakon devetog susreta bez poraza zasjeli na čelo ljestvice zahvaljujući i činjenici da je do sada vodeća Montižana na gostovanju u Oslićima remizirala (10:10), odnosno već treći susret za redom nije uspjela pobijediti. Na začelju Dajla 99 se porazom u novigradskom gradskom derbiju na gostovanju od Fameia 14:6 oprostila od ovog ranga natjecanja.

U Trećoj IBL Buzet - Umag vodeći Juricani su se s uvjerljivom domaćom pobjedom nad Montarolom 18:2 ponovno na ljestvici odvojili na osjetnija četiri boda prednosti zahvaljujući i porazu prvog pratitelja Krušvari 12:8 na gostovanju kod Štrpeda. Na začelju posrtanje Montarola u Juricanima iskoristio je Grožnjan koji je domaćom pobjedom 11:9 nad Plamenom iz Babića prepustio Montarolu fenjer.

U skupini Poreč Selina je s gostujućom pobjedom nad Višnjanom 12:8 zadržala tri boda prednosti pred prvim pratiteljem Svetim Lovrečom koji je pak kod kuće očekivano slavio visoku pobjedu nad Novim naseljem 18:2. U skupini Labin - Pazin - Rovinj nakon Puris je u derbiju pobjedio Žminja 13:7, dok je Rovinj izgubio na gostovanju od Marića 14:6 pa se i klub iz Svetog Petra u Šumi, uz Rovinjce i Žminjce uključio u borbu za naslov. U skupini Pula Rakalj je s maksimalnom domaćom pobjedom nad fenjerašem Vinkuranom 20:0 iskoristio činjenicu da je Veruda izgubila kod kuće od Režanci 12:8 pa se s Puljanima ponovno bodovno izjednačio na čelu ljestvice.

Natrag