Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški vikend

Prvi ovosezonski, pomalo i neočekivan, tijesan (12:10), uvjetno rečeno domaći poraz, s obzirom na to da se igralo u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože, doživjeli su boćari Funtane u Drugoj HBL sjever od riječkog Marija Gennarija koji je time prizemljio visoke ovosezonske ambicije domaćina.

Lovran je naime, pobijedivši kod kuće Svetog Luku 16:6, sada na čelu prvenstvene ljestvice pobjegao konkurenciji na četiri boda prednosti, dok su Funtanjane bodovno uhvatili upravo Riječani, te Sloga iz Čavli koja je očekivano slavila gostujuću pobjedu nad fenjerašem Veteranom iz Vuke.

Funtanjani su odlično ušli u susret sa Gennarijem, nakon brzinskog izbijanja vodili su sa 8:2, a mogli su i uvjerljivije, ali su trojku izgubili za jedan, jedini punat (10:9). No u nastavku su što se igre tiče u glavnim ulogama bili Riječani koji su dobili pet od preostalih šest igara za zasluženu ukupnu pobjedu, dok su domaćinima jedini poeni do kraja pripali u trojki. Elvis Barbaro, Ivan Liović i Nikola Marić sudjelovali su u osvajanju po četiri poena za Funtanu koja očito, bez da Nikola Hrelja donese više od dva poena, teško stiže do bodova. S druge strane Robert Vivoda, Dean Klarić i Milan Čirjak, svaki sa po dva slavlja, bili su glavni akteri pobjede gostiju. Funtana će se već u sljedećem kolu vratiti na pobjednički kolosijek jer joj u goste dolazi Veteran Vuka koji još ni boda ove sezone nije osvojio.

Detalj sa susreta Funtana - Mario Gennari
Detalj sa susreta Funtana - Mario Gennari

 

U izuzetno izjednačenoj Trećoj HBL zapad iz kola u kolo ponavlja se situacija da Labin i Ladići jedan drugome prepuštaju ugroženo osmo mjesto na ljestvici s kojeg se u ovom trenutku ispada u niži rang. Labinjani su s tog mjest pobjegli nakon očekivane uvjerljive domaće pobjede 19:3 nad fenjerašem, riječkim Zametom, dok su Ladići na to mjesto pali nakon još uvjerljivijeg gostujućeg poraza u istarskom derbiju od Ročkog Polja 20:2. Umag i Lindar su porazima upotpunili još jedno ne pretjerano uspješno kolo za istarske trećeligaše, Umažani s domaćim porazom od vodećeg Kukuljanova 13:9, a Lindarci sa već petim susretom bez pobjede, ovoga puta sa gostujućim porazom od nisko plasirane Trstene u Njivicama na otoku Krku. U sljedećem kolu Ladići će na domaćem terenu za bijeg iz opasne zone imati dosta zahtjevnog suparnika s obzirom na to da mu u goste dolazi drugoplasirani riječki Lučki radnik. Lindar ide na teško gostovanje Kastvu, a Ročko Polje na još teže vodećem Kukuljanovu. Labin bi za miran san kod kuće trebao pobijediti Trstenu, jednako kao i Umag na gostovanju fenjeraša Zameta.

Valtura je kod kuće u derbiju kola Prve A IBL sa 16:6 pobijedila Vodnjana i tako upravo svoje goste ponovno bodovno uhvatila na čelu prvenstvene ljestvice s kojima će očito je, do kraja voditi borbu za naslov prvaka u koju se u ovom kolu ravnopravno mogla umješati i Selca Bračana koja je međutim tijesno izgubila u Raši 12:10.

U Prvoj B IBL Vrh je s domaćom pobjedom nad Červarom 14:8 zadržao tri boda prenosti pred Istrom iz Kozari koja je dakođer kod kuće savladala Sošiće 12:10. U Drugoj IBL sjever Montižana je s remijem (10:10) na gostovanju kod Femeie Novigrad ostala i dalje na čelu ljestvice neporažena, dok je u južnoj skupini vodeće Rovinjsko Selo slavljem nad Brajkopom u gostima 12:8 već osam susreta bez poraza. Montižana - Sveti Lovreč mladi drugoligaški je derbi sljedećeg kola.

U Trećoj IBL Buzet - Umag vodeći Juricani su kod kuće remizirali (10:10) s Plamenom iz Babića što iznenađuje jer su već dva susreta bez pobjede nakon osam uvodnih pobjeda. U skupini Poreč Selina je samo remizirala (10:10) na gostovanju kod Mate Balote što je iskoristila Tar Vabriga i očekivanom domaćom pobjedom nad Novim naseljem 15:5 bodovno uhvatilo Selinu na čelu ljestvice. U skupini Labin - Pazin - Rovinj do sada samostalno vodeći Rovinj je poražen na gostovanju kod Šorića Putina 13:7 što je iskoristio Žminj i gostujućom pobjedom nad Rudarom u Labinu 12:8, stigao Rovinježe na čelu ljestvice.  U skupini Pula Veruda i Rakalja nakon domaćih pobjeda nad Orbanićima 16:4 i Režancima 12:8 nastavljaju mrtvu trku za naslov. U sljedećem kolu derbije po skupnama igraju Krušvari i Juricani, Selina i Tar Vabriga, te Rovinj i Puris, a derbi začelja Montarol i Sveta Marija na Krasu,

Natrag