Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Polufinale doigravanja HŽBL

Boćarice Labina predale su titulu ekipnih prvakinja Hrvatske osvojenu prošle sezone i lentu državnih prvakinja nositi će još do zaključno 25. svibnja 2018. godine kada ćemo, nakon uzvratnog susreta doigravanja Hrvatske ženske lige, znati hoće li novi prvak biti Čavle ŠB ili Komiža.

Labinjanke su, nakon što su u prvom susretu polufinala kod kuće sa tijesnih 13:11 pobijedile Komižanke, uzvrat na otoku Visu izgubile s istim rezultatom. Stoga se pitanje prolaska u finale moralo riješavati kroz dodatnu igru u kojoj je Komiža slavile sa 3:2 i skinule svoje gošće s državnog trona.

Uzvrat na Visu bio je rezultatski izjednačen (7:7) do štafetnog izbijanja koje su očekivano dobile domaće boćarice i stekle presudna dva poena prednosti koje su zadržale do kraja. Konačna odluka pala je u zadnjoj trojci koju su Komižanke dobile sa tijesnih 10:9 što znači da je Labin do ukupno neodlučenog rezultata, a time i plasmana u finale ostao kratak za jedan, jedini punat. Nives Jelovica svojih je tradicionalnih svih šest poena donijela na konto Labinjanki uz izvrsnih 30 punata u bližanju i izbijanju u krug, Tanja Grubiša dodala je četiri poena.

Najbolja igračica HŽBL - Nives Jelovica, Labin
Najbolja igračica HŽBL - Nives Jelovica, Labin

 

U drugom uzvratu polufinala, Čavle ŠB su očekivano kod kuće pobijedile riječku Drenovu 18:6 nakon što su u prvom susretu u boćarskom domu Podvežica bile još uvjerljivije slavivši sa 22:2.

Prvi susret finala Komiža i Čavle ŠB igraju u subotu, 19. svibnja 2018. s početkom u 20 sati na Visu, a uzvrat je tjedan dana kasnije.

Natrag