Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški vikend

I sa drugog proljetnog gostovanja u Drugoj HBL sjever boćari Funtane su se vratili bez osvojenog boda. U Josipovcu kraj Osijeka su izgubili od Svetog Luke 16:6. No, nisu pretrpjeli veću štetu na prvenstvenoj ljestvici jer je i lider Lovran, za kojim zaostaju jedan bod, tijesno poražen u Marčeljima 12:10. Nikola Hrelja sudjelovao je u osvajanju četiri poena za Funtanjane. U sljedećem kolu funtanjanski boćari ugošćuju riječki Mario Gennari.

Nakon tijesne pobijede 12:10 Ladića u istarskom derbiju nad Umagom, te očekivanog poraza Labina na gostovanju kod lidera Kukuljanova 16:6, Ladići su ponovno Labinjanima prepustili ugroženo osmo mjesto na ljestivi Treće HBL zapad, koje u ovom trenutku vodi u niži rang. Loše kole za istarske trećeligaše upotpunili su Lindar koji je kod kuće poražen od riječkog Lučkog radnika 14:8, te Ročko Polje koje je bez bodova ostalo na gostovanju kod Kastva s istovrsnim porazom. U sljedećem kolu istarski derbi igraju Ročko Polje i Ladići, u Umag dolazi lider Kukuljanovo, Labin ugošćuje fenjeraša, riječkog Zameta, dok Lindar ide u goste Trsteni u Njivice na otok Krk.

Nakon dva uvodna proljetna gostujuća poraza Vodnjan se u prvoj ovogodišnjoj utakmici kod kuće u Prvoj A IBL ponovno vratio na pobjednički kolosjek savladavši pulskog Uljanik Standarda sa 14:8 što mu je ponovno donijeli i samostalno prvo mjesto na ljestvici jer je Valtura izgubila na gostovanju od Divšića Kompanije Tešić 16:6. U sljedećem kolu na programu je veliki derbi Valtura - Vodnjan.

Srušili Valturu s trona - Milan Celija, Divšići Kompanija Tešić
Srušili Valturu s trona - Milan Celija, Divšići Kompanija Tešić

 

U Prvoj B IBL Sošići su u derbiju kod kuće pobijedili lidera Vrha 14:8, što nije uspjela iskoristiti Istra iz Kozari koja je izgubila na gostovanju u Vižinadi 16:6. U sljedećem kolu četiri vodeća kluba na udaljenosti od svega pet kilometara istovremeno će igrati međusobno, Vrh - Červar i Istra Kozari - Sošići.

Montižana je domaćom pobjedom nad Novom Vasi 14:6 i dalje ostala neporažena u Drugoj IBL sjever, dok je vodeće Rovinjsko Selo u južnoj skupini domaćim slavljem nad Štandard Muntriljem 14:6 već sedmi uzastopni susret okončalo bez poraza. Seljane u sljedećem kolu na gostovaju kod Brajkopa očekuje derbi trenutno dvije vodeće momčadi lige.

U Trećoj IBL Buzet - Umag u Sovinjaku je završila pobjednička serija Juricana koja je trajala svih prethodnih osam kola. Brda su ovoga puta savladale Juricane 12:8. Što se borbe za ostanak tiče u derbiju začelja Štrped je slavio veliku pobjedu na gostovanju nad Grožnjanom 16:4 i ostavio ga samoga na začelju ljestvice. U skupini Poreč, nakon drugog uzastopnog gostujućeg poraza dosadašnjeg lidera Tara Vabrige, ovoga puta s uvjerljivih 17:3 u Višnjanu, Selina je izbila na čelno mjesto ljestvice zahvaljujući i odustajanju Vrsara od daljnjeg natjecanja u ligi, pa je susret koji je trebala odigrati upravo s Vrsaranima dobila 20:0 bez borbe. U derbiju začelja Novo naselje je sa 11:9 nadvisilo Matu Balotu i time ga preskočilo na prvenstvenoj ljestvici. U skupini Labin - Pazin - Rovinj, očekivanom domaćom pobjedom nad labinskim Rudarom 14:6 Rovinj se ponovno osamostalio na čelu ljestvice jer je njegov glavni konkurent za titulu Žminj u prošlom kolu bio slobodan. U skupini Pula za iznenađenje se pobrinula Sedra koja je kod kuće savladala Raklja 12:8 što je iskoristila Veruda koja se nakon uvjerljive pobjede nad Fažanom ponovno s Rakljem izjednačila na čelu ljestvice.

Što se sljedećeg kola tiče Juricani i Plamen iz Babića igraju derbi u skupini Buzet - Umag, a Sveta Marija na Krasu i Grožnjan derbi začelja.

Natrag