Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Polufinale doigravanja HŽBL

I treći puta ove sezone boćarice Labina i Komiže odigrale su do kraja neizvjestan i dramatičan susret.

Nakon što su u Hrvatskoj ženskoj ligi jesenas Komižanke kod kuće slavile tijesnu pobjedu 13:11, dok je ogled prije dva tjedna na labinskom gradskom boćalištu okončan neodlučeno 12:12, u nedjelju, 6. svibnja 2018. godine, u prvom susretu polufinala doigravanja za naslov ekipnih prvakinja Hrvatske Labinjanke su kod kuće konačno slavile doduše minimalnu, ali slatku pobjedu 13:11.

A da labinske boćarice protiv ekipe s otoka Visa nisu ni malo lako došle do pobjede svjedoči i činjenica da su gošće nakon štafetnog izbijanja, uoči zadnje serije igara vodile s ogromnih 11:5 i za ukupnu pobjedu im je iz zadnje četiri igre bila potrebna još jedna pobjeda. No, domaće igračice su u završnici dobile sve četiri igre i proslavile teško izborenu pobjedu. U redovima Labina očekivano je najučinkovitija bila Nives Jelovica koja je sudjelovala u osvajanju maksimalnih šest poena, Snježana Klanjac i Diana Baran dodale su po tri poena.

Odradile pola puta do finala - Diana Baran i Snježana Klanjac, Labin
Odradile pola puta do finala - Diana Baran i Snježana Klanjac, Labin

 

Uzvratni susret se igra sljedećeg produženog vikedna u Komiži. U prvom susretu drugog polufinala Čavle ŠB su očekivano sa visokih 22:2 na gostovanju u riječkom boćarskom domu na Podvežici pobijedile Drenovu te se očekuje da će uzvratni susret ovih dvaju suparnika u petak u boćarskoj dvorani Hrastenica biti samo formalnost.

Natrag