Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Osmina finala europskog Kupa prvaka

Boćari Istre Poreč i riječkog Vargona nisu se uspejli plasirati u četvrtfinale ovogodišnjeg europskog Kupa prvaka, dok su nastavak europskog natjecanja uspjeli izboriti boćari dugopoljskog Sokola.

Nakon što su prije tjedan dana, 28. travnja 2018., u prvom susrtu osmine finala u predrađu talijanske Bielle izgubili od domaćeg Gaglianica 16:6, Porečani su poraženi i u uzvratu, odigranom 5. svibnja 2018., ovoga puta rezultatom 14:8. Po sličnom scenariju kao i u prvom ogledu odvijao se i uzvrat u Velom Joži. Talijani su ponovno dobili štafetno i oba precizna izbijanja, a ovoga puta umjesto jednog brzinskog izbijanja dobili su jedno bližanje i izbijanje u krug pa su u završnu seriju klasičnih igara ponovno ušli s ogromnom prednošću 10:4. Do tada, uz u krugovima ponovno odličnog kapetana Elvisa Smolicu, poene je domaćinima iznenađujuće donio i Steven Benolić pobijedivši u brzinskom izbijanju indisponiranog Stefana Alivertia. Istra Poreč je stoga, da bi uopće izborila boćarske produžetke, u završnici morala pobijediti u sve četiri igre i 20 minuta prije kraja situacija je na sva četiri terena još uvijek bila sasvim otvorena. Benolić i Špelić su u paru vodili 10:1, a Lukšić pojedinačno 8:6, trojka je imala neriješen rezultat 3:3, dok su Smolica i Tadić u paru gubili 4:5. No ni trojka, ni Smolica i Tadić nisu uspjeli dobiti i pobjeda je zasluženo otišla Gaglianicu.

IZVJEŠĆE: ISTRA POREČ - GAGLIANICO

Iznenadio u brzincu, ali bez ukupne pobjede za Istru - Steven Benolić
Iznenadio u brzincu, ali bez ukupne pobjede za Istru - Steven Benolić

 

Od ostala dva hrvatska predstavnika u osmini finala veliki uspjeh ostvario je klub iz Dugopolja koj je, nakon što je u prvom susretu na splitskim Gripama preokretom slavio pobjedu 13:9, u uzvratu u Francuskoj doduše izgubio temeljni dio susreta od Aix-les-Bainsa 16:6, ali je potom u dodatnoj igri pobijedio 3:2 i plasirao se u četvrtfinale. Riječani su pak, nakon teškog poraza u prvom susretu na gostovanju od francuskog Saint Vulbasa 21:1 u uzvaratu na svojoj Podvežici bili na rubu pobjede. No, nažalost Francuzi su u trojci po isteku vremena domaće vodstvo 5:4 poravnali na 5:5, time poravnali i ukupan rezultat na 11:11 što je za njih značilo prolaz u četvrtfinale.

IZVJEŠĆE: AIX-LES-BAINS - SOKOL

IZVJEŠĆE: VARGON - SAINT VULBAS

 

Nakon odigranih uzvratnih susreta osmine finala u Aix-les-Bainsu je održan i ždrijeb četvrtfinalnih parova, koji je Sokolu za suparnika donio Saint Vulbas, a zagrebačkom Zrinjevcu Gaglianico. Oba hrvatska kluba su u prvim susretima koji su na programu 12. svibnja 2018. godine domaćini, a uzvrati se igraju 26. svibnja 2018.

 

Ovogodišnji završni turnir Kupa prvaka odigrati će se 9. i 10. lipnja u talijanskom Chieriju.

Natrag