Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Polufinale doigravanja HŽBL

Boćarice Labina u nedjelju, 6. svibnja 2018. godine s početkom u 9.30 sati u prvom susretu polufinala doigravanja za naslov državnih prvakinja Hrvatske ženske lige ugošćuju Komižu.

Biti će to treći ovosezonski susret ove dvije ekipe i prva prilika da Labinjanke zabilježe pobjedu. Naime, jesenas su Komižanke, u prvom ligaškom ogledu s Labinom, kod kuće slavile tijesnu pobjedu 13:11, dok je dvoboj prije dva tjedna odigran u Labinu završen remijem 12:12. Zanimljivo je da su u oba odigrana susreta boćarice Labina vodile, u Komiži 6:2 i 7:5, a kod kuće 8:4, ali na koncu nisu uspjele pobijediti.

Iz dosadašnjih susreta jasno je da je najjači adut Labinjanki Nives Jelovica za koju se očekuje da će osvojiti poene u disciplini pojedinačno klasično i bližanje i izbijanje u krug, vjerojatno i u preciznom izbijanju premda je ta disciplina u boćanju velika lutrija. Jaki labinski aduti su i parovi. Ako u svim navedenim disciplinama za Labin sve bude išlo po planu za pobjedu će im trebati još tri poena, a njih će vjerojatno morati tražiti u trojkama i krugovima u paru s obzirom na to da su u brzinskim disciplinama Komižanke kvalitetnije.

Nives Jelovica (lijevo) predvoditi će Labin u borbi za finale
Nives Jelovica (lijevo) predvoditi će Labin u borbi za finale

 

U doigravanju razlika između osvojenih i izgubljenih poena i punata iz dva susreta, odnosno boćarska "gol-razlika" ne igra nikakvu ulogu. U slučaju da svaki od klubova pobjedi u jednom od dva susreta ili oba susreta završe remijem, nakon odigranog uzvratnog susreta U Komiži sljedećeg produženog vikenda o plasmanu u finale odlučiti će se kroz dodatnu igru, takozvane boćarske produžetke u kojima po tri boćarice iz svake momčadi bližaju po jednu boću u krug, a po tri izbijaju balina.

Natrag