Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Proglašeni najbolji boćari Hrvatske za 2017.

U zagrebačkom boćarskom domu je u nedjelju, 8. travnja 2018. godine, tijekom finalnog susreta završnog turnira za naslov momčadskog državnog prvaka između domaćeg Zrinjevca i dugopoljskog Sokola održano i svečano proglašenje najboljih boćarica i boćara Hrvatske za 2017. godinu.

Tako je za najbolju seniorku proglašena Nives Jelovica, boćarica Labina, inače za prošlu godinu ujedno proglašena i najboljom sportašicom Istre. Jelovica je u svojoj prvoj sezoni u dresu labinskog kluba i u svojoj povratničkoj sezoni boćanju, nakon jednogodišnje pauze zbog majčinskih obveza, na Europskom prvenstvu u talijanskom Saluzzu osvojila naslov europske prvakinje u parovima zajedno sa reprezentativnom i klupskom kolegicom Tanjom Grubiša. Na prvenstvima Hrvatske je osvojila tri zlatne (pojedinačno klasično, parovi i precizno izbijanje), te jednu brončanu medalju (bližanje i izbijanje u krug), dok je s Labinom osvojila pvi naslov ekipnog državnog prvaka. Ujedno je Jelovica dobila i priznanje za vlastiti popravljeni rekord Hrvatske u preciznom izbijanju koji sada iznosi 33 punta.

Nives Jelovica i drušvu tajnice i predsjednika HBS-a, Lukrecije Zanki i Tomislava Ćurka
Nives Jelovica i drušvu tajnice i predsjednika HBS-a, Lukrecije Zanki i Tomislava Ćurka

 

Za najboljeg seniora proglašen je Pero Ćubela (Zrinjevac, Zagreb), u juniorskom dobnom uzrastu najbolji su Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) i Mateo Načinović (Vargon, Rijeka), dok je najbolji kadet Lovro Šipek (Sveti Jakov, Jadranovo). Sestre Virginia i Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) ujedno su dobile priznanje za popravljni vlastiti hrvatski rekord u štafetnom izbijanju (41/52), a Načinović (Vargon) za izjednačen juniorski državni rekored u brzinskom izbijanju (47/47).

Natrag