Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Europski Kup prvaka

Po završetku završnog turnira za naslov boćarskog prvaka Hrvatske, koji je 7. i 8. travnja 2018. godine odigran u zagrebačkom boćarskom domu Zrinjevac, poznati su i svi parovi osmine finala ovogodišnjeg europskog Kupa prvaka.

Boćari Istre Poreč tako će za suparnika imati talijanski Gaglianico, klub koji nema toliko zvučno ime kao talijanski velikani BRB Ivrea ili Pontese, ali je u ovosezonskom prvenstvu Italije, osvojivši treće mjesto, bio bolje plasirani od još uvijek aktualnog i dvostrukog uzastopnog prvaka Europe Pontesea, koji se za ovu sezonu nije ni uspio plasirati u Kup prvaka.

Prvi susret između Gagilanica i Istre Poreč se igre 28. travnja u Gaglianicu, predgrađu Bielle, dok je uzvrat 5. svibnja u Poreču.

Hoće li biti spreman? - Joško Mardešić (Istra Poreč), trenutno se oporavlja prijeloma kosti u stopalu.
Hoće li biti spreman? - Joško Mardešić (Istra Poreč), trenutno se oporavlja prijeloma kosti u stopalu.

 

Od preostala dva hrvatska kluba koja će nastupiti u osmini finala dugopoljski Sokol će u prvom susretu ugostiti francuski Aix Les Bains, dok će riječki Vargon gostovati kod francuskog Saint Vulbasa.

 

Parovi osmine finala:

Gaglianico (Ita) - Istra Poreč

Saint Vulbas (Fra) - Vargon, Rijeka

Sokol, Dugopolje - Aix Les Bains (Fra)

La Perosina (Ita) - Agrochem, Nova Gorica (Slo)

 

Prvi susreti osmine finala igrati će se 28. travnja, dok su uzvrati na programu 5. svibnja.

 

Kao i obično, prema pravilima Kupa prvaka, prvak Hrvatske, zagrebački Zrinjevac, kao i prvaci Italije (BRB Ivrea), Francuske (CRO Lyon) i Slovenije (Trata, Škofja Loka) uvršteni su izravno u četvrtfinale.

Ovogodišnji završni turnir Kupa prvaka odigrati će se 9. i 10. lipnja u talijanskom Chieriju.

Natrag