Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

U Zagrebu 7. i 8. travnja Final Four 1. HBL

Prvi puta unazad osam godina, od kada se Prva HBL igra sezonski i ponovno jedinstvena na terotoriju cijele Hrvatske, momčadskog državnog prvaka dobiti ćemo na završnom turniru četiri najbolja kluba iz ligaškog dijele prvenstva.

Time je samo prvenstvo postalo znatno zanimljivije i neizvjesnije, premda s druge strane najkvalitetnijem hrvatskom klubu, zagrebačkim Zrinjevcu ovakav sustav ne ide u prilog, jer bi u suprotnom, na klasičan ligaški način, već odavno potvrdio obranu naslova prvaka Hrvatske s obzirom na svoju kvalitativnu superiornost u odnosu na ostatak konkurencije.

No, ovako će Zagrepčani tu istu kvalitetu morati potvrditi na Final Fouru kojem će, kao prvoplasirani klub ligaškog dijela prvenstva, biti domaćini u svom boćarskom domu Zrinjevac u subotu i nedjelju, 7. i 8. travnja 2018. godine.

"Vrtlari" u taj turnir ulaze kao apsolutni favoriti i zbog kvalitete momčadi koja je za klasu iznad ostalih konkurenata i zbog činjenice da se igra u njihovom "vrtu". Zrinjevac naime u svom boćarskom domu ni boda ni jednom gostu nije prepustio već više od pet godina, od 27. siječnja 2013. kada je tijesno pobjedu 14:12 u Zagrebu slavio riječki Vargon, tada sa Rolandom Marčeljom, Goranom Percanom i Leom Brnićem u sastavu. Nakon tog poraza Zagrepčani su na domaćem terenu nanizali 49 pobjeda.

Sudeći prema ovim brojkama suparnik Zrinjevca u polufinalu, Istra Poreč u Zagreb putuje na put bez prevelike nade. Porečani naime u Zagrebu pobjedu nisu slavili najmanje 10 godine, a u tom su periodu uspjeli tek jednom remizirati (13:13), 6. studenog 2010. Uz to ovaj će Final Four morati odraditi bez ozljeđenog svog jedinog pravog brzinca Joška Mardešića. No isto tako, s druge strane, momčad iz Velog Jože na završnom turniru može nastupiri rasterećena bilo kakvog imperativa, odigrati to polufinale sa Zrinjevcem najbolje što može, pa onda što joj sport donese.

U Zagreb bez opterećenja - Elvis Smolica i Steven Benolić, Istra Poreč
U Zagreb bez opterećenja - Elvis Smolica i Steven Benolić, Istra Poreč

 

Isto se odnosi i na pobjednika drugog polufinala između dugopoljskog Sokola i riječkog Vargona u kojem se očekuje i veća neizvjesnost u odnosu na sraz Zagrepčana i Porečana. No, tko god se iz tog polufinala u finalu suprotstavi očekivanom finalisti Zrinjevci isto tako moći će nastupiti bez da može išta izgubiti, a može itekako puno dobiti.

 

Prijenos finalnog susreta u nedjelju, 8. travnja možete pratiti na sljedećem linku

 

https://youtu.be/qMRxta9ff2E

 

Raspored završnog turnira:

 

Boćarski dom Zrinjevac, Zagreb

 

Subota, 7. travnja 2018.

Polufinala:

9.30 sati: Sokol - Vargon

16.00 sati: Zrinjevac - Istra Poreč

 

Nedjelja, 8. travnja 2018.

14.00 sati: finale

Natrag