Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Nastavlja se Hrvatska ženska liga

Susretima 7. kola u petak, 6. travnja 2018. godine počinje proljtni dio sezone u Hrvatskoj ženskoj ligi.

Do kraja ligaškog dijela prvenstva preostala su još četiri kola nakon kojih ćemo znati imena četiri ekipe koje su se plasirale u polufinale doigravanja za naslov prvakinja Hrvatske. No, s obzirom na do sada ostvarene rezultate imena tri ekipe koje su se već praktički plasirale u play off su poznata. To su Labin, Komiža i Čavle ŠB koje će se u preosala četiri kola boriti za što bolju poziciju za doigravanje. Prvo mjesto, koje trenutno drže još uvijek neporažene Komižanke, donosi znatno lakšeg suparnika u polufinalu, dok drugo mjesto, koje trenutno drže Labinjanke, jednako kao i prvo, donosi igranje uzvratnog susreta polufinala na domaćem terenu.

U obranu naslova prvaka Hrvatske - boćarice Labina.
U obranu naslova prvaka Hrvatske - boćarice Labina.

 

Tri su derbija još do kraja prvenstva na programu, u 8. Čavle ŠB - Komiža, u 9. kolu Labin - Komiža, te u 10. kolu Čavle ŠB - Labin, što znači da najveće izglede da s pozicije broj jedan uđu u play off imaju Čavjanke koje oba derbija igraju kod kuće.

Preostali, četvrti sudionik doigravanja trebala bi biti riječka Drenova, dok će se pulska Nova Veruda i Marinići, koji su u dosadašnjem dijelu prvenstva osvojili po bod, do kraja sezone boriti za izbjegavanje posljednjeg mjesta na prvenstvenoj ljestvici. Za Puljanke bi uspjeh bio kada bi u ligi ostvarile jednu pobjedu, a za to će najveću prigodu imati u 8. kolu kada će u derbiju začelja ugostiti upravo Mariniće.

Labinske i pulske boćarice u petak proljetni dio sezone otvaraju istarskim derbijem u Labinu u kojem dileme oko pobjednika ne bi smjelo biti.

Natrag