Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Završen ligaški dio Prve HBL

U polufinalnim susretima završnog turnira za boćarskog prvaka Hrvatske, koji će se 7. travnja 2018. odigrati u zagrebačkom boćarskom domu Zrinjevac, sastati će dugopoljski Sokol i riječki Vargon (9.30 sati), te domaći Zrinjevac i Istra Poreč (16 sati), dok će se finale igrati dan kasnije, 8. travnja 2018. s početkom u 14 sati.

Konačna odluka o polufinalnim parovima pala je u posljednjem, 18. kolu Prve HBL u riječkom boćarskom domu na Podvežici u kojem su Riječani sa 15:11 pobijedili Porečane i time ih onemogućili da ih preteknu na prvenstvenoj ljestvici, odnosno na Final Fouru izbjegnu Zagrepčane u susretu za plasman u finale. U Rijeci je nakon izjednačene prve faze susreta (4:4) pitanje pobjednika odlučeno u tehničkim disciplinama, u kojima su domaćini protiv Porečana, lišenih pomoći ozljeđenog Joška Mardešića, dobili sve tri brzinske igre i jedno precizno izbijanje, te pobjegli na teško dostižnu prednost 12:6. Trojica iskusnika, Nenad Tadić, kapetan Elvis Smolica i Ivan Lukšić prednjačili su ovom prigodom kvalitetom nastupa u redovima Istre Poreč, a poseno valja izvojiti Tadića koji je sudjelovao u osvajanju maksimalnih šest poena, uz to ostvario odličan 31 punat u preciznom izbijanju, te zajedno sa Smolicom vrlo dobrih 36 punata u krugovima u paru.

A sada na Final Four - Nenad Tadić, Istra Poreč
A sada na Final Four - Nenad Tadić, Istra Poreč

 

Pula i Pazin su rutinskim očekivanim domaćim pobjedama nad klubovima koji su se oprostili od prvoligaškog društva, Podhumom (17:9) i Marinićima (16:10), u susretima bez pretjeranog natjecateljskog značenja, okončali sezonu na petom i sedmom mjestu.

Natrag