Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Proglašeni najbolji sportaši Poreča

Na tradicionalnoj godišnjoj svečanosti proglašenja najboljih sportaša Poreča, pod nazivom Dan porečkog sporta, u organizaciji gradske Sportske zajednice, održanoj u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, dvije su prestižne nagrade stigle i u boćarske ruke.

Tako je za najboljeg sportaša Poreča proglašen Nenad Tadić, boćar Istre Poreč, koji je u 2017. godini zajedno sa klupskim kolegom Elvisom Smolicom osvojio naslov prvaka Hrvatske u parovima, te još dvije brončane medalje na državnim prvenstvima u disciplinama pojedinačno klasično i precizno izbijanje, dok je s klubom stigao do polufinala Kupa Hrvatske.

Nenad Tadić, najbolji sportaš Poreča za 2017. Foto: Glas Istre.
Nenad Tadić, najbolji sportaš Poreča za 2017. Foto: Glas Istre.

 

Nagrada za životno dijelo dodjeljena je pak Franku Budi, predsjedniku Istarskog boćarskog saveza, dugogodišnjem porečkom sportskom aktivistu, danas članu skupština Hrvatskog boćarskog saveza i Sportske zajednice Istarske županije. Buda je između ostalih dugi niz godina obnašao dužnost tajnika, a danas je član Izvršnog odbora Istre Poreč, bio tajnik i jedan je od osnivača IBS-a, predsjednik i tajnik boćarskog saveza nekadašnje Općine Poreč, profesionalni tajnik SZG Poreča, boćarski sudac i instruktor. Dobitnik je, između ostalih priznanja, i povelje Grada Poreča "30. april" za izniman doprinos razvoju sporta u Poreču i Poreštini.

Franku Budi nagradu je uručila dopredsjednica Gradskog vijeća Poreča Gordana Šušljik. Foto: Glas Istre.
Franku Budi nagradu je uručila dopredsjednica Gradskog vijeća Poreča Gordana Šušljik. Foto: Glas Istre.

 

Za najbolju sportašicu Poreča izabrana je ritmičarka Laura Božić, najbolja ekipa su kuglačice Istre, a najbolja momčad rukometaši Poreča.

Natrag