Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prva HBL - 15. kolo

Izuzetno uspješno je bilo 15. kolo Prve HBL za istarske prvoligaše koji su ostvarili sve tri pobjede, a najviše rezoga za slavlje imali su boćari Istre Poreč koji su u derbiju kola kod kuće sa 16:10 pobjedili Sokol i tako se tri kola prije kraja ligaškog dijela sezone još više približili osvajanju četvrtog mjesta, posljednjeg koje vodi na završni turnir za prvaka Hrvatske.

Porečani su protiv gostiju iz Dugopolja poveli sa 6:2 čemu su između ostalih u paru doprinijeli i Steven Benolić i Đordano Ferenac koji su protiv Ante Grančića i Igora Žuljevića u posljednjem bacanju svoj zaostatak od 5:3 sa tri osvojena punta pretvorili u pobjedu 6:5. Stečena dva poena prednosti domaćini su sačuvali i nakon brzinskog izbijanja (8:4), ali su onda vrlo dobri precizni izbijači gostiju Luka Žure i Grančić pobjedama poravnali ukupan rezultat na 8:8. Štafeta Istre je potom slavljem usmjerila svoju momčad ka konačnoj pobjedi koju su porečki boćari u završnici potvrdili. Joško Mardešić i Benolić su sudjelovanjem u osvajanju po maksimalnih šest poena predvodili porečku momčad do pobjede, Elvis Smolica i Nenad Tadić su dodali po dvije pobjede. Valja izdvojiti i uvjerjivu pobjedu Vedrana Špelića u disciplini pojedinačno klasično nad nekadašnjim europskim prvakom i svjetskim viceprvakom Grančićem.

Pula i Pazin su gostujućim pobjedama nad Marinićima i Podhumom Istri Poreč stavili do znanja da će im do zadnjeg kola biti opasna prijetnja u borbi za Final Four. Puljani su relativno lako uspješno, pobjedom 17:9 prošli nezgodno gostovanje kod Marinića koji se bore za opstanak. No nakon početnih 4:4 gosti su osvojili devet od mogućih deset poena u tehničkim disciplinama i uoči zadnje serije igara imali ogromnom vodstvo od 13:5 koje su Mario Percan i Suad Zemunović sa odličnih 37 punata pobjedom u krugovima u paru pretvorili u ukupnu pobjedu. Uz standardno najučinkovitijeg Darijana Živolića ovoga je puta tri pobjede ostvario i Zemunović, dok je pet poena dodao Percan. Valja istaći i odlične rezultate oba pulska brzinska izbijača Živolića i Benjamina Guština.

Darijan Živolić
Darijan Živolić

 

Pobjeda Pazinjana na gostovanju kod već odavno otpisanog fenjeraša Podhuma se i očekivala, a gosti su slavljem 17:9 potvrdili ulogu favorita. Mlade snage, Vedran Glavić i Nini Stranić sa po tri su pobjede predvolili pazinsku momčad do pobjede, iskusni Valter Ivančić je dodato pet poena.

U sljedećem kolu u Pazin stiže lider, zagrebački Zrinjevac protiv kojeg su domaćinima bodovi potrebni ukoliko žele na završni turnir za prvaka Hrvatske. Istra Poreč ide na zahtjevno gostovanje kod Bistona Brela, dok se za Pulu očekuje da će kod kuće pobijediti omišku Gorčinu.

Natrag