Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski boćarski vikend

Boćari Istre Poreč u 14. su kolu Prve HBL slavili tijesnu pobjedu 14:12 na uvijek nezgodnom gostovanju u Marinićima protiv istoimenog domaćina koji se bori za opstanak, te su na prvenstvenoj ljestvici zadržali 4. mjesto koje vodi na završni turnir za prvaka Hrvatske.

Susret u Marinićima bio je rezultatski izjednačen do štafetnog izbijanja (8:8) kada su Joško Mardešić i Steven Benolić ostvarili očekivanu, kasnije će se pokazati presudnu pobjedu za ukupno slavlje Porečana koju je na kraju potvrdila gostujuća trojka. Mardešić je sudjelovao u osvajanju pet poena za goste, Ivan Lukšić je dodao četiri poena.

Na pravom putu prema Final Fouru - Joško Mardešić, Istra Poreč
Na pravom putu prema Final Fouru - Joško Mardešić, Istra Poreč

 

Pula je u jednom od važnih susreta za plasman na Final Four izgubila kod kuće od riječkog Vargona 15:11 premda je nakon brzinskog izbijanja vodila sa 8:4. No Riječani su dobivši oba precizna, te štafetno izbijanje okrenuli ukupan rezultat u svoju korist 10:8 i do konca susreta boljom igrom slavili. Darijan Živolić je pogodio vrhunskih 47 boća u brzinskom izbijanju, a uz Benjamina Guština je sudjelovao u osvajanju po četiri poena za svoju momčad.

Pazin je očekivano kod kuće s uvjerljivih 22:4 pobijedio omišku Gorčinu u susretu u kojem nije bilo nikakve neizvjesnosti jer su domaćini već nakon preciznog izbijanja vodili s nedostižnih 14:2. Iskusni Valter Ivančić i mladi Vedran Glavić sudjelovali su u osvajanju po šest poena za svoju momčad. Za pazinsko boćanje svakako je optimističan podatak da su svoj doprinos pobjedi dali i mladi boćari, uz već etabliranog Glavića, Filip Matijašić, Dajan Jurman i Adrian Radola koji je u bližanju i izbijanju u krug s odličnih 25 punata pobjedio Branka Ćubelu.

Kolo je svakako obilježio prvi poraz aktualnog prvaka Hrvatske, zagrebačkog Zrinjevca nakon 16 mjeseci i 29 susreta bez poraza. Od Zagrepčana je ovom prigodom u derbiju dvaju vodećih klubova lige na splitskim Gripama bolji bio dugopoljski Sokol 18:8.

Proteklog vikenda je pulska Nova Veruda u zaostalom susretu 1. kola Hrvatske ženske lige gostovala na otoku Visu u Komiži te je od istoimenog domaćina poražena s uvjerljivih 23:1.

U sljedećem kolub Prve HBL Istra Poreč u derbiju ugošćuje Sokola, Pula ide na nezgodno gostovanje u Mariniće dok bi Pazin samo trebao pokupiti bodove na gostovanju kod fenjeraša Podhuma.

Natrag