Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Proglašeni najbolji sportaši Labina

Vrhunski rezultati i uspjesi koje su prošle godine ostvarile labinske boćarice prepoznati su, naravno, i na nivou županije kada su se djelile nagrade za najbolje sportaše Istre, pa je logično stoga da je žensko boćanje između ostalih uspješnih sportova bilo u prvom planu i na proglašenju najboljih sportaša Labina koje je u Sportskom centru "Franko Mileta" priredila gradska Sportska zajednica. Na tom su svečanom proglašenju čak tri istaknute nagrade stigle u boćarske ruke.

Za najbolju sportašicu Labina tako je proglašena boćarica Nives Jelovica koja je zajedno sa klupskom kolegicom Tanjom Grubiša osvojila naslov europske prvakinje u parovima, dok je na prvenstvima Hrvatske osvojila četiri medalje, tri zlatne u disciplinama pojedinačno klasično, precizno izbijanje i parovi također zajedno s Grubiša, te brončanu u bližanju i izbijanju u krug.

Nives Jelovica je priznanje uručila legendarna rukometna vratarica Adriana Prosenjak
Nives Jelovica je priznanje uručila legendarna rukometna vratarica Adriana Prosenjak

 

Boćarice Labina najbolja su u zajedničkoj konkurenciji ekipa i momčadi grada za 2017. godinu zahvaljujući prvenstveno osvojenom svom prvom naslovu prvaka Hrvatske.

Boćarice Labina - najbolja ekipa grada za 2017.
Boćarice Labina - najbolja ekipa grada za 2017.

 

Izbornik ženske boćarske reprezentacije Hrvatske i trener boćarica Labina Romano Grižančić proglašen je najboljim trenerom. Pored klupskih ekipnih i pojedinačnih uspjeha za koje je svakako zaslužan kao trener, reprezentacija koju je prošle godine na Europskom prvensvu u talijanskom Saluzzu vodio Grižančić osvojila je jednu zlatnu i dvije brončane medalje s čime je Hrvatske po vrijednosti medalja u konkurenciji 14 zemalja zauzela 4. mjesto.

Romano Grižančić sa ženskom reprezentacijom po povratku sa EP
Romano Grižančić sa ženskom reprezentacijom po povratku sa EP

 

Za najboljeg sportaša Labina proglašen je rukometaš Fran Mileta.

Natrag