Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Sjednica Izvršnog odbora FIB-e

Izvršni odbor FIB-e održao je u francuskom Saint Vulbasu tijekom trajanja Europskog prvenstva za mlađe seniore (od 23 godine) i juniore (do 18 godina) sjednicu u radu koje je od hrvatskih boćarskih aktivista kao njegov član sudjelovao i Denis Peršić, a kao gost dopredsjdnik FEB-e i predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Tomislav Ćurko.

1. Usvojen je međunarodni kalendar natjecanja u kojem se ove godine, pored već tradicionalnog turnira u parovima Velika nagrada Pazina, koji je na programu 4. i 5. kolovoza, od natjecanja u Istri nalazi i petoboj nacija "Aleksandar Anzur - Alphonse Lagier Bruno". Ovaj momčadski turnir na kojem tradicionalno nastupaju seniorske reprezentacije Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Hrvatske će se od 17. do 19. kolovoza održati također u Pazinu, u Boćarskom centru "Aleksandar Anzur".

Legendarno pazinsko boćalište Pod lipom ugostiti će u kolovozu Anzurov memorijal
Legendarno pazinsko boćalište Pod lipom ugostiti će u kolovozu Anzurov memorijal

 

2. Hrvatske će u ovogodišnjem europskom Kupu prvaka za boćare imati čak četiri predstavnika. Hrvatsko boćanje četvrtog je predstavnika dobilo zahvaljujući riječkom drugoligašu Mariju Gennariju koji je prošle godine osvojio Kup FEB-e.

3. Turniri europskog Kupa prvaka za boćarice u periodu od 2018. do 2021. godine uvijek će se održavati u Čavlima. Na turnirima će nastupati predstavnici Francuske, Italije, Slovenije, Monaka, Turske, Srbije, prvak Hrvatske i Čavle ŠB kao domaćin. Ukoliko je Čavle ŠB ujedno i prvak Hrvatske, na turniru će nastupiti naš državni viceprvak. Ovogodišnji turnir održati će se 9. i 10. lipnja.

4. Broj natjecatelja po svakoj disciplini na svjetskim prvenstvima za seniorke i seniore ograničen je na 16. Stoga će sva buduća kontinentalna prvenstva biti ujedno i kvalifikacijska za plasman na SP. Europsko prvenstvo za seniore koje će se ove godine održati u talijanskom Alassiu od 26. do 30. rujna biti će kvalifikacijsko za plasman na SP koje će se sljedeće godine održati u okolici Pariza. Europa za to SP u svakoj disciplini ima kvotu od 7 natjecatelja plus Francuska kao domaćin. Jednako tako EP koje će se sljedeće godine održati za boćarice biti će kvalifikacijsko za SP 2020. godine.

Glavne odluke sa sjednice IO-a FIB-e možete preuzeti OVDJE

Natrag