Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Proglašeni najbolji sportaši Pazina

U organizaciji Zajednice sportskih udruga u gradsko-školskoj dvorani održano je svečano proglašenje najboljih sportaša i kolektiva Grada Pazina za 2017. godine na kojoj su dvije nagrade stigle i u boćarske ruke.

Tako su drugu godinu za redom za najbolju momčad grada proglašeni boćari Pazina koji su prošle godine u svom premijernom nastupu u europskom Kupu prvaka stigli do završnog turnira, odnosno polufinala u kojem ih je zaustavio talijanski Pontese koji je kasnije u finalu pobjedom nad BRB Ivreom obranio naslov europskog prvaka. Pazinjani su uz to osvojili i 3. mjesto s čime su nakon 2013. ponovili svoj najveći ligaški uspjeh u povijesti.

Najbolja momčad Grada Pazina - boćari pazinskog prvoligaša
Najbolja momčad Grada Pazina - boćari pazinskog prvoligaša

 

Kao jedan od najperspektivnijih mladih sportaša grada nagrađen je i Adrian Radola, mladi nadareni boćar koji je tek početkom tekuće ligaške sezone stigao u redove Pazina iz Hrboki za koje je nastavio igrati na dvojnu registraciju, dok u redovima sada svog novog matičnog kluba polako skuplja prvoligaško iskustvo. Radola je kao junior ulaznog godišta na prošlogodišnjem juniorskom prvenstvu Hrvatske nastupio u tri discipline, bližanje i izbijanje u krug, precizno izbijanje i parovi, dok je na juniorskom prvenstvu Istre osvojio srebrnu medalju u preciznom izbijanju i brončanu medalju u brzinskom izbijanju.

Adrian Radola u dresu kadetske reprezentacije Hrvatske
Adrian Radola u dresu kadetske reprezentacije Hrvatske

 

Za najbolje sportaše Pazina proglašeni su sportska penjačica Marta Jedrejčić i nogometaš Patrik Rabar, a za najbolju ekipu odbojkašice Pazina.

Natrag