Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

EP za mlađe seniore i juniore

Od četvrtka do nedjelje, 8. do 11. veljače 2018. godine će se u francuskom Saint Vulbasu održati prvo Europsko prvenstvo za mlađe seniore (do 23 godine) i juniore (do 18 godina) na kojem će odlukom izbornika hrvatske juniorske reprezentacij Čede Vukelića nastupiti i jedan mladi boćar istarskog kluba, Vedran Glavić iz Ročkog Polja koji na dvojnu registraciju igra i u prvoligašu Pazinu.

Pored Glavića sastav juniorske reprezentacije činiti će još jedan Istrijan, Čepljan Mateo Načinović, član riječkog Vargona, te Luka Gašpar iz Ploča. Glavić će zajedno sa Načinovićem nastupiti u štafetnom izbijanju, Načinović će se natjecati i u brzinskom izbijanju, dok će Gašpar nastupiti u preciznom izbijanju.

Mateo Načinović i Vedran Glavić
Mateo Načinović i Vedran Glavić

 

U mlađeseniorskoj reprezentaciji, koju vodi izbornik Ante Tonči Jurjević, nastupiti će braća Pero i Marin Ćubela iz zagrebačkog Zrinjevca. Zajedno će igrati u parovima, dok će Pero igrati u disciplini pojedinačno klasično u kojoj je aktualni seniorski svjetski viceprvak i mlađeseniorski svjetski prvak, a Marin u bližanju i izbijanju u krug.

PROGRAM PRVENSTVA:

 

Na EP će suditi i međunarodni sudac Alen Rojnić iz Vodnjana

 

Događanja na EP možete izravno pratiti na mrežnim stranicama na sljedećim linkovima:

http://www.fiboules.org/news/euro-jeunes-saint-vulbas-2018-en-direct-/225/

http://www.fiboules.org/page/1er-championnat-d-europe-jeunes-2018-194.html

http://www.sport-boules-diffusion.fr/

Natrag