Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prva HBL - 12. kolo

Lakše nego što to krajnji rezultat govori (15:11), na gostovanju kod Istre Poreč, stigao je lider Prve HBL, zagrebački Zrinjevac u 12. kolu do istog broja ovosezonskih prvenstvenih pobjeda.

Zagrepčani su naime, nakon štafetnog izbijanja vodili sa nedostižnih 15:3 te su njihovo očito opuštanje u završnoj fazi susreta Porečani iskoristili kako bi maksimalno ublažili poraz. Međutim, valja istaći da su porečki boćari propustili dvije lijepe prigode kako bi u završnici barem ostavili otvorenu nadu u bod. U jednom od parova je naime Tomislav Kolobarić po isteku vremena pogotkom balina spasio neodlučen rezultat 5:5, dok je u jednom brzinskom izbijanju Joško Mardešić sa odlična 42 pogotka za Marinom Milićevićem zaostao svega jedan punat. Valja istaći pobjedu Nenada Tadića u bližanju i izbijanju u krug nad Kolobarićem s vrlo dobrih 26 punata, te da je uz Stevena Benolića protiv najtežeg mogućeg suparnika odličnu igru prikazao i najmlađi u redovima Porečana, junior Đordano Ferenac.

U borbi za plasman na završni turnir za prvaka Hrvatske Pula je upisali važnu domaću pobjedu 15:11 u istarskom derbiju nad Pazinom s čime je ponovno dohvatila 4. mjesto. U suretu u kojem su obostrano nedostajali Guštini, pulski Benjamin i pazinski Alen, domaćini su do ulaska u završnu fazu susreta izradili sigurnu prednost od 12:6 koju je Mario Percan pobjedom nad mladim juniorom Vedranom Glavićem u krugovima pretvorio u ukupnu pobjedu Puljana. Darijan Živolić je sa sudjelovanjem u maksimalne tri pobjede po disciplinama, te sa vrhunskih 46 pogotaka u brzinskom izbijanju bio najučinkovitiji u redovima Pule, dok je Petar Barlian dodao pet poena. Marino Križmanić je u redovima Pazina ostvario dvije pobjede.

Puljani žele na završni turnir - Petar Barlian
Puljani žele na završni turnir - Petar Barlian

 

Nakon vikenda pauze zbog sudjelovanja reprezentacija Hrvatske na Europskom prvenstvu za mlađe seniore (do 23 godine) i juniore (do 18 godina) u francuskom Saint Vulbasu, prvenstvo se nastavlja 17. veljače kada će istarski derbi odigrati Istra Poreč i Pula, dok će Pazin gostovati kod riječkog Vargona.

Natrag