Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prva HBL - 11. kolo

Boćari Pule u 11. kolu Prve HBL pružili su rezultatski najveći otpor lideru Zrinjevcu od svih gostiju koji su ove sezone gostovali u boćarskom domu na zagrebačkom Prisavlju no, realno, ni u ovom papirnatom derbiju pitanje pobjednika nije bilo otvoreno.

Zagrepčani su naime, odličnom igrom nakon štafetnog izbijanja stekli visoku prednost od 12:6, te u završnici u obje discipline krugova samo potvrdili svoju pobjedu 16:10. Od nastupa Puljana svakako valja izdvojiti pobjedu Darijana Živolića u vrhunskom dvoboju brzinskog izbijanja nad Marinom Ćubelom (45:44), zatim pobjedu Suada Zemunovića u preciznom izbijanju nad reprezentaticem Tomislavom Kolobarićem, kao i pobjedu Vilija Lencovića i Živolića nad parom reprezentativnog potencijala Igorom Hajsekom i Kolobarićem. S druge strane njučinkovitiji su u redovima prvaka bili reprezentativci Marino Milićević i Pero Ćubela koji su sudjelovali u ostvarenju maksimalne po tri pobjede u disciplinama. Milićević je uz to u brzinskom izbijanju ostvario rezultat najviše svjetske razine od 48 pogodaka iz 50 izbačaja.

Pula je porazom od Zrinjevca izgubila i 4. mjesto na prvenstvenoj ljestvici koje vodi na završni turnir za naslov prvaka Hrvatske, a tu je poziciju nakon očekivane gostujuće pobjede nad fenjerašem Podhumom (17:9), odnosno svoje treće uzastopne pobjede zauzela Istra Poreč. Premda nisu briljirali Porečani su odigrali sasvim dovoljno kvalitetno da njihova već unaprijed ukalkulirana pobjeda ne dođe u pitanje. Presudile su tehničke discipline u kojima su gosti osvojili maksimalnih 10 poena tako da je pitanje pobjednika bilo riješeno već nakon štafete kada je momčad iz Velog Jože vodila s nedostižnih 15:3. U redovima Istre s tri je pobjede najučinkovitiji bio Steven Benolić.

Na svega bod od 4. mjesta primakao se i Pazin nakon domaće pobjede nad Bistonom Brelima 16:10. S rezultatskim egalom (8:8) ušlo se u završnicu, a potom su Pazinjani dobili štaftu i obje disciplin i pitanje pobjednika je bilo riješeno. Nini Stranić je predvodio Pazinjanje s tri pobjede, no valja istaći i odlične rezulate Igora Vretenara, Marina Križmanića i Alna Guština u krugovima.

Nini Stranić, Pazin
Nini Stranić, Pazin

 

U sljedećem kolu u Istri se igraju dva izuzetno zanimljiva susreta. Istarski derbi odigrati će naime Pula i Pazin, dok će istovremeno Istra Poreč ugostiti vodećeg Zrinjevca.

Natrag