Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prva HBL - 9. i 10. kolo

Nakon proteklog vikenda u Prvoj HBL najviše razloga za zadovoljstvo imaju boćari Istre Poreč koji su u dva domaća susreta u razmaku od samo dana ostvarili dvije pobjede, očekivanu i sigurnu nad omiškom Gorčinom 20:6 u redovnom 10. kolu, te tijesnu, ali slatku 14:12 nad riječkim Vargonom u zaostalom ogledu 9. kola.

Time su se Porečani na ljestvici udaljili od opasne zone, a stigli pak u zonu iz koje se potajno mogu nadati i plasmanu na završni turnir, među četiri najbolja kluba lige. Pravi derbi gledali smo u ogledu Porečana i Riječana u kojem je pitanje pobjednika odlučeno po isteku vremena u zadnjoj trojki. Naime, pri ukupnom vodstvu 13:11 za domaćine, te vodstvu gostujuće trojke 9:7, a nakon što su boćari Vargona odigrali sve svoje boće i imali punat na zemlji, Istri su za odigrati preostale još tri boće od kojih je Steven Benolić s prvom od njih pogodio balina, izjednačio rezulat u trojki na 9:9 te donio ukupnu pobjedu svojoj momčadi 14:12. Nenad Tadić je sudjelovavši u ostvarenju maksimalne tri pobjede bio najučinkovitiji u redovima Porečana, Elvis Smolica je dodao dvije pobjede.

Pogodio balina za pobjedu Porečana nad Vargonom - Steven Benolić, Istra Poreč
Pogodio balina za pobjedu Porečana nad Vargonom - Steven Benolić, Istra Poreč

 

Pula je možda i lakše od očekivanja kod kuće ostvarila najuvjerljiviju pobjedu sezone, 21:5 nad Bistonom Brela, odnosno upisala petu uzastopnu pobjedu u prvenstvu koja joj je donijala i visok plasman na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice koje vodi na završni turnir za prvaka Hrvatske. Puljani su nakon štafetnog izbijanja vodili s ogromnom prednošću od 16:2 te su gosti iz Baške Vode u završnici tek ublažili uvjerljiv poraz. Mario Percan je s tri pobjede, od kojih u krugovima sa vrhunska 33 punta, bio najučinkovitiji u redovima domaćina.

Pazin je na gostovanju na splitskim Gripama kod dugopoljkog Sokola ispustio iz ruku vodstvo 8:2 koje je imao nakon prvog brzinskog izbijanja, te je ne koncu poražen sa 16:10 izgubivši sve četiri igre u završnoj fazi susreta. Valter Ivančić i mladi Vedran Glavić upisali su po dvije pobjede u redovima Pazinjana, no nedovoljno za više od ukupnog poraza.

Pazinski boćari novi pokušaj za osvajanje gostujućih bodova imaju već u utorak, 23. siječnja 2018. godine kada će na gostovanju u Marinićima s istoimenim domaćinom od 17.30 sati odigrati zaostali susret 9. kola.

U sljedećem pak kolu Pazin ugošćuje Bistona Brelu, Istra Poreč odlazi po bodove koje mora osvojiti na gostovanje kod fenjeraša Podhuma koji još ni boda nije osvojio, dok je pitanje može li Pula na gostovanju zaprijetiti neprikosnovenom lideru zagrebačkom Zrinjevcu koji je u dosadašnjih 10 kola osvojio maksimalnih 30 bodova.

Natrag