Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

IO HBS imenovao izbornike i pomoćnike

Izvršni odbor Hrvatskog boćarskog saveza, na svojoj je sjednici održanoj 3. siječnja 2018. godine (srijeda) u Rijeci, imenovao izbornike svih državnih reprezentacija i njihove pomoćnike za 2018. godinu.

Od dvojice istarskih stručnjaka koji su do sada vodili reprezentacije mandat izbornika seniorki produžen je Romanu Grižančiću ali, iznenađujuće, ne i Milanu Celiji, koji nakon šest godina provedenih na toj dužnosti više nije izbornik seniora.

Romano Grižančić (prvi slijeva) nastaviti će voditi seniorke
Romano Grižančić (prvi slijeva) nastaviti će voditi seniorke

 

Seniori su pod Celijinim vodstvom prošle godine na Svjetskom prvenstvu u marokanskoj Casablanci osvojili po jednu zlatnu i brončanu, te tri srebrne medalje, a Hrvatska je, u konkurenciji 42 zemlje, temeljem vrijednosti osvojenih odličja zauzela 2. mjesto u poretku nacija iza Slovenije. Najveći je to uspjeh hrvatske reprezentacije na zadnjih pet svjetskih smotri, od 2009. godine i francuskog Macona od kada se SP igra u ovakvom formatu.

Temeljen uspjeha reprezentacije u 2017. Celija je u konkurenciji za najboljeg trenera Hrvatske u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora, uvršten među najboljih šest nominiranih kao jedini trener neolimpijskog sporta u konkurenciji trojice dobitnika Ivice Tucka (vaterpolo), Lucijana Krce (gimnastika) i Edisa Elkasevića (atletika).

Za novog izbornika seniora imenovan je Jure Maglić, nekadašnji reprezentativac i dugogodišnji igrač i trener zagrebačkog Zrinjevca, a 2015. godine bio je Celijin pomoćnik u reprezentaciji.

Nekadašnji suradnici - Milan Celija (lijevo) i Jure Maglić, stari i novi seniorski izbornici
Nekadašnji suradnici - Milan Celija (lijevo) i Jure Maglić, stari i novi seniorski izbornici

 

Do promjene je došlo i na izborničkoj dužnosti mlađih seniora (U-23) koju više neće obnašati Tomislav Kolobarić. Mlada reprezentacije prošle godine nije imala službenih natjecanja, a 2016. je pod vodstvom Kolobarića na SP-u u Monaku od tri moguće medalje osvojila dvije zlatne i jednu srebrnu. IO je na dosadašnje Kolobarićevo mjesto vratio nekadašnjeg izbornika Antu Jurjevića, igrača i trenera omiške Gorčine.

Daljnji mandate potvrđen je Čedi Vukeliću koji će nastaviti voditi juniore i kadete. Što se pomoćnika tiče, Vukelić će nastaviti biti pomoćnik u seniorskoj reprezentaciji, Dean Klarić imenovan je pomoćnikom za seniorke, a Valter Ivančić i Vjekoslav Matetić za juniore i kadete.

Velter Ivančić već godinama u Istri radi s najmlađim boćaricama i boćarima
Velter Ivančić već godinama u Istri radi s najmlađim boćaricama i boćarima
Natrag