Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Veliki dan hrvatskog sporta

Na u zagrebačkom hotelu Westin, u srijedu, 20. prosinca 2017. godine održanom tradicionalnom godišnjem proglašenju najboljih sportaša Hrvatske u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora pod nazivom Veliki dan hrvatskog sporta u ukupno šest kategorija u završnim nominacijama (po pet ili šest u svakoj kategoriji) čak tri nominacije imao je i boćarski sport.

Tako su u konkurenciji sportskog para ili štafete nominirane boćarice Labina, europske prvakinje u parovima Nives Jelovica i Tanja Grubiša, te svjetski prvaci u štafetnom izbijanju, Marino Milićević (Zrinjevac, Zagreb) i Leo Brnić (La Perosina, Italija).

Tanja Grubiša i Nives Jelovica
Tanja Grubiša i Nives Jelovica
Leo Brnić i Marino Milićević
Leo Brnić i Marino Milićević

 

U konkurenciji trenera nominiran je pak izbornik seniorske reprezentacije Hrvatske Milan Celija.

Milan Celija
Milan Celija

 

Valja istaći da je od ukupnio 32 završne nominacije 21 bila iz olimpijskih sporotva, a 11 iz neolimpijskih od kojih je boćanje imalo tri nominacije.

Najboljim sportašima Hrvatske za 2017. izabrani su atletičarka Sandra Perković i gimnastičar Tin Srbić, najbolja ekipa i momčad su hrvatska streljačka i vaterpolska reprezentacije, najbolji dvojac su veslači, braća Martin i Valent Sinković, dok su trojica najboljih trenera, vaterpola Ivica Tucak, atletike Edis Elkasević i gimnastike Lucijan Krce.

Natrag