Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Memorijal "Blažević - Velenik"

Elvis Smolica i Nikola Hrelja, te Nives Jelovica i Tanja Grubiša pobjednici su 8. memorijala Blažević - Velenik, najvećeg i najznačajnijeg zimskog boćarskog turnira u parovima u Hrvatskoj i Sloveniji koji se u konkurenciji 64 muška i 12 ženskih parova deset dana igrao u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože.

Pobjednici ovogodišnjeg memorijala Blažević - Velenik
Pobjednici ovogodišnjeg memorijala Blažević - Velenik


Smolica i Hrelja su u muškoj konkurenciji obranili naslov pobjednika savladavši u finalu Marina Križmanića i nekadašnjeg svjetskog viceprvaka upravo u parovima Nenada Tadića. Zanimljivo je da su se u finalu jedan nasuprot drugoga našli Smolica i Tadić koji su prije samo tjedan dana u Pazinu u dresu Istre Poreč zajedno osvojili naslov prvaka Hrvatske. Pored toga Tadić je drugu godinu za redom izgubio finale od Smolice i Hrelje nakon što je godinu dana ranije zapeo na korak do najviše stepenice pobjedničkog postolja zajedno s tadašnjim suigračem Ivanom Lukšićem s kojim je 2014. osvojio turnir. U susretu za 3. mjesto su Umažani Dean Bužleta i Denis Bernardis pobijedili naše juniorske reprezentativce Daria Juričića i Filipa Matijašića.


Najveće favoritkinje, aktualne europske i hrvatske prvakinje Nives Jelovica i Tanja Grubiša osvojile su ženski turnir nakon što su u hrvatskom reprezentativnom finalu nadvisile sestre Virginiu i Carrolinu Bajrić. Za Jelovicu, koja je prošle godine trijumfirala zajedno s Teom Čančarević, je to drugi naslov na turniru, dok se Grubiša prvi puta okitila naslovom pobjednice. U susretu za 3. mjesto su Komižanke Rozmarija Karuza i Ria Vojković bile bolje od Slovenki Eve Hervol i Sonje Debevc.

Polufinalisti memorijala Blažević - Velenik
Polufinalisti memorijala Blažević - Velenik

 

REZULTATI ZAVRŠNICE MUŠKOG TURNIRA
REZULTATI ZAVRŠNICE MUŠKOG TURNIRA
REZULTATI ZAVRŠNICE ŽENSKOG TURNIRA
REZULTATI ZAVRŠNICE ŽENSKOG TURNIRA

 

Dosadašnji pobjednici:
2010. Valter Ivančić i Alen Guštin
2011. Valter Ivančić i Alen Guštin
2012. Dinko Beaković i Marko Beaković
2013. Goran Percan i Milan Celija, te Tea Čančarević i Elona Ćori
2014. Ivan Lukšić i Nenad Tadić, te Tea Čančarević i Elona Ćori
2015. Gregor Sever i Gregor Oprešnik, te Virginia Bajrić i Carrolina Bajrić
2016. Elvis Smolica i Nikola Hrelja, te Nives Jelovica i Tea Čančarević
2017. Elvis Smolica i Nikola Hrelja, te Nives Jelovica i Tanja Grubiša

Natrag