Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Juniorski Božićni turnir u Rijeci

Juniorski boćarski reprezentativci Mateo Načinović (Vargon, Rijeka), Karlo Šaban (Sv. Jakov, Jadranovo) i Luka Gašpar (Ploče), koji su nastupali pod nazivom Hrvatska I, osvojili su međunarodni Božićni turnir u Rijeci iz službenog kalendara FIB-e u organizaciji Boćarskog saveza Grada Rijeke, s kojim se tradicionalno zatvara boćarska godina. Hrvatska I je u finalu sa 8:0 pobijedila Francusku.

Hrvatska I - pobjednik Božićnog turnira u Rijeci
Hrvatska I - pobjednik Božićnog turnira u Rijeci

 

U susretu za 3. mjesto su Dajan Jurman, Filip Matijašić (Pazin), Gabrijel Lorento Perkov (Primošten) i Ante Nemarić (Vir), koji su nastupali pod nazivom Hrvatska III, nakon što je susret okončan 4:4, tek nakon dodatne igre koja je završila 5:4 za hrvatske boćare, savladali Sloveniju.

Hrvatska III - osvojila 3. mjesto
Hrvatska III - osvojila 3. mjesto

 

Na turniru u riječkom boćarskom domu Podvežica još su se natjecale reprezentacije Monaka i Srbije, Hrvatska II za koju su igrali Vedran Glavić (Ročko Polje), Filip Šarić (Divšići KT) i Dario Juričić (Vargon), te selekcija Primorsko-goranske županije, a u susretima su se igrale discipline pojedinačno klasično, parovi, krugovi i brzinsko izbijanje.

Hrvatska II
Hrvatska II

 

Za najboljeg brzinskog izbijača turnira proglašen je Načinović koji je u četiri serije izbijanja ostvarivao seniorski vrijedne rezultate od 40, dva puta 41, te 44 pogotka.

 

Rezulati:

SKUPINA A - 1. KOLO

SKUPINA A - 2. KOLO

SKUPINA A - 3. KOLO

SKUPINE B - 1. KOLO

SKUPINE B - 2. KOLO

SKUPINA B - 3. KOLO

FINALE I ZA 3. MJESTO

DOIGRAVANJE ZA 3. MJESTO

KONAČAN POREDAK

Natrag