Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Seniorsko PH u precizno izbijanje

I treću medalju osvojio je Nenad Tadić, boćar Istre Poreč, na ovogodišnjim prvenstvima Hrvatske po disciplinama.

Nakon brončanog odličja u disciplini pojedinačno klasično u Rijeci, te zlatnog u parovima zajedno s klupskim kolegom Elvisom Smolicom u Pazinu, Tadić se na svom domaćem terenu, u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože okitio broncom na državnom prvenstvu u preciznom izbijanju odigranom u organizaciji Zajednice boćarskih klubova Grada Poreča.

Sve do zadnje pozicije i gađanja zadnjeg balina u finalnoj seriji Tadić je sa 22 punta držao i zlatnu kolajnu u rukama. No, potom je Denis Galešić iz Primoštena gađajući prvi pogodio balina i sa 23 punta prešao Tadića za punat, kasnije će se pokazati, dovoljan za naslov prvaka Hrvatske. Tadić je naime potom promašio balina, dok ga je mladi Duje Pirić iz splitske Nade pogodio i izjednačio se s porečkim boćarom na 22 punta. Tadić i Duje Pirić su potom o titulu viceprvaka odlučivali u dodatnoj seriji izbijanja u kojoj je mladi Dalmatinac bio bolji i osvojio srebro, a prvotimcu Istre Poreč u rukama je ostala bronca. Tadić je sa 30 punata još u prvoj izlučnoj seriji ostvario i najbolji rezultat prvenstva.

Najprecizniji hrvatski boćari - (slijeva) Nenad Tadić, Duje Pirić, Denis Galešić i Damir Pirić
Najprecizniji hrvatski boćari - (slijeva) Nenad Tadić, Duje Pirić, Denis Galešić i Damir Pirić

 

Od ostalih istarskih boćara Hidajet Ismić iz Labina je zauzeo 6., Ivan Laković iz Istre Poreč 9., Božo Šorgo iz Juricana 10., a Sanjin Jelenić iz Svetvinčenta 15. mjesto.

Svi natjecatelji na PH u preciznom izbijanju
Svi natjecatelji na PH u preciznom izbijanju

 

Kompletne rezultate s prvenstva možete preuzeti OVDJE

Natrag