Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Seniorsko PH u parovima

Nenad Tadić i Elvis Smolica, boćari prvoligaša Istre Poreč, osvojili su naslov prvaka Hrvatske u parovima na prvenstvu koje je u odličnoj organizaciji Boćarskog saveza Grada Pazina održano sa središtem događanja u dvorani pazinskog Boćarskog centra "Aleksandar Anzur", dok je za prvi dio natjecanja po skupinama korištena i boćarska dvorana u Kozarima kraj Buzeta.

Prvaci Hrvatske - Elvis Smolica i Nenad Tadić
Prvaci Hrvatske - Elvis Smolica i Nenad Tadić

 

U dramatičnom i do kraja neizvjesnom finalu Smolica i nekadašnji svjetski viceprvak upravo u parovima Tadić su tek nakon dodatnog bacanja sa tijesnih 9:8 pobijedili reprezentativce iz redova zagrebačkog Zrinjevca, Marina Milićevića i Peru Ćubelu. U zadnje se bacanje, naime, ušlo s vodstvom Zagrepčana 8:7, a Ćubela je po isteku vremena imao priliku zadnjom boćom pogoditi porečki punat na zemlji i tako sačuvati svoj punat prednosti i proslaviti titulu. No, unatoč pogotku, previše je skratio izbijanje i Porečani su došli di punta izjednačenja 8:8 te se o zlatnoj medalji moralo odlučivati u dodatnom bacanju. A u na kraju dodatnog bacanja, nakon što su svi ostali boćari odigrali sve svoje boće i Istra imala punat na zemlji, Ćubeli su ovoga puta ostale još dvije boće s kojima je konačnu pobjedu mogao donijeti na stranu Vrtlara. No, s prvom boćom bližanjem nije uspio uzeti Istrin punat, dok je s posljednjom boćom promašio izbijanje i Tadić i Smolica su mogli početi slaviti zlato.

Oba para domaćina Pazina koja su nastupila na prvenstvu, Valter Ivančić i Marino Križmanić, te Alen Guštin i Igor Vretenar su stigla do četvrtfinala koje su izgubili od kasnijih finalista prvenstva.

Osvajači medalja - (slijeva) Elvis Smolica i Nenad Tadić (Istra Poreč), Marino Milićević i Pero Ćubela (Zrinjevac), Ivan Barišić i Paolo Flego (Marinići)
Osvajači medalja - (slijeva) Elvis Smolica i Nenad Tadić (Istra Poreč), Marino Milićević i Pero Ćubela (Zrinjevac), Ivan Barišić i Paolo Flego (Marinići)

 

Kompletne rezultate s prvenstva možete preuzeti OVDJE

Natrag