Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prva HBL - 8. kolo

S istim rezultatom s kojim su prije nešto više od mjesec dana u dvorani pazinskog Boćarskog centra "Aleksandar Anzur" pobjedili Pulu (16:10) boćari Pazina ponovno su na domaćem terenu dobili svoj drugi ovosezonski istarski derbi, ovoga puta sa Istrom Poreč, te su se sa drugom uzastopnom domaćom pobjedom podignuli na 5. mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Premda su u završnu fazu istarskog derbija ušli s minimalnim vodsvom 10:8 Pazinjani su u završnici s tri pobjede potvrdili svoju veću kvalitetu u disciplinama u kojima se boće igraju i po podu s obzirom na to da su u takvim igrama prikupili 12, a Porečani svega 4 poena. Predvodnik pazinske momčadi do ukupnog slavlja je bio iskusni reprezentativac Alen Guštin koji s tri pobjede nije imao milosti protiv kluba s kojim je početkom stoljeća osvajao i naslove klupskih prvaka Hrvatske.

Dvije pobjede u istarskom derbiju - Marino Križmanić, Pazin
Dvije pobjede u istarskom derbiju - Marino Križmanić, Pazin

 

Pula je u svojoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda s uvjerljivih 20:6 savladala Sokol, te se s već trećom uzastopnom pobjedom s istim rezultatom popela na 4. mjesto ljestvice koje donosi nastup na završnom turniru za titulu državnog prvaka. Gosti iz Dugopolja su uspjeli zadržati rezultatski egal (4:4) nakon prve serije igara no do kraja su uspjeli slavili u još tek jednom preciznom izbijanju u kojem je Luka Žure s odličnih 25 punata savladao Petra Barliana (14 punata). Benjamin Guštin i Luka Faraguna su sudjelovali u osvajanju po maksimalnih šest poena za pulsku momčad. Darijan Živolić je bio odličan u brzinskom izbijanju s 44 pogotka protiv tek za pogotak manje slabijeg Ivana Jurića, dok je zajedno s Faragunom također bio odlilčan i u štafetnom izbijanju (52 pogotka). Valja izdvojiti i ogled u disciplini pojedinačno klasično dvojice boćara koji su u karijeri za Hrvatske osvajali i naslove europskih prvaka u toj disciplini, u kojem je Bojan Novak bio bolji od Ante Grančića (13:5).

Susretima 8. kola pri kraju je jesenski dio sezone u Prvoj HBL u kojem je za odigrati preostao još zaostali susret 2. kola: Sokol - Vargon koji se igra u subotu, 2. prosinca 2017. godine s početkom u 15 sati.

Nastavak prvenstva slijedi 20. siječnja 2018.

Natrag