Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prva HBL - 7. kolo

Pobjeda, remi i poraz učinak je istarskih klubova u 7. kolu Prve HBL.

Najviše razloga za zadovoljstvo ima Pula koja je u Sinju protiv omiške Gorčine stiga do uvjerljive svoje prve gostujuće pobjede u sezoni premda se od nje, prema kvaliteti koju posjeduje u svojim redovima, na neki način to i očekivalo. Nakon izjednačene prve serije igara (4:4) Puljani su do kraja izgubili još samo krugove u paru i na koncu slavili vrlo uvjerljivu pobjedu. Benjamin Guštin, koji je sudjelovao u osvajanju maksimalnih šest poena, je predvodio goste.

Iz Sinja kući s punom vrećom bodova - Bojan Novak, Pula
Iz Sinja kući s punom vrećom bodova - Bojan Novak, Pula

 

Najneizvjesniju završnicu imao je prvi ovosezonski susret lige koji je završio remijem (13:13), između Istre Poreč i Bistona Brele. Premda su gosti iz Baške Vode u završnu seriju igara ušli s ogromnim vodstvom 12:6 Porečani su na koncu uspjeli iščupati bod. Imali su domaćini čak i prigodu zadržati puni plijen, ali Nenad Tadić u bližanju i izbijanju u krug u pobjedu nije uspio pretvoriti vodstvo 25:19. U predzadnjem krugu ponudio je Miri Mihaljeviću dva balina te je iskusni gostujući boćar smanjio svoj zaostatak na 25:23. U zadnjem krugu Tadić je upisao dva promašaja dok je Mihaljević uspješno bližao sve četiri boće za konačnih 27:27 koji su značili najmanje bod za goste. U tom je trenutku, 10-ak minuta do kraja Vedran Špelić u pojedinačnoj klasičnoj igri gubio od Darka Grančića 8:5, ali je u završnici prvo uspio izjednačiti na 8:8 i na koncu slaviti pobjedu. Mladi Antonio Puniš je doprinio ukupnom bodu Istre sa svih šest poena, Elvis Smolica je dodao četiri.

Pazin na gostovanju u Zagrebu lideru ukupno gledajući nije uspio pružiti značajan otpor s obzriom na do da je Zrinjevac nakon štafetnog izbijanja vodio s nedostižnih 14:4. Egzekuciju Pazinjana mogli su barem odgoditi Igor Vretenar i mladi Filip Matijašić koji su u parovima izgubili za svega poen od Marina Milićevića i Marina Ćubele (10:9).

U posljednjem jesenskom kolu u dvorani Boćarskog centra "Aleksandar Anzur" se igra uvijek zanimljiv istarski derbi između Pazina i Istre Poreč, dok Pula ugošćuje dugopoljski Sokol.

Natrag