Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prvenstvo Hrvatske za boćarice u parovima

Nives Jelovica i Tanja Grubiša, najbolje boćarice Labina, opravdale su status prvih favoritkinja osvojivši naslov prvakinja Hrvatske na državnom prvenstvu u parovima održanom u subotu i nedjelju, 11. i 12. studenog 2017. godine u Komiži na otoku Visu.

Tanja Grubiša i Nives Jelovica
Tanja Grubiša i Nives Jelovica

 

Aktualne europske prvakinje upravo u parovima, s ovogodišnjeg Europskog prvenstva iz talijanskog Saluzza početkom rujna, su na prvenstvu u Komiži ostvarile četiri pobjede, a sudeći prema rezultatima, na svom putu do zlatne medalje više su posla imale u polufinalu protiv Rozmarije Karuze i Andree Fiamengo Basić (Komiža) koje su savladale sa 12:10 u odnosu na finale u kojem su lakše nadvisile Carrolinu Bajrić i Nikol Marelja (Čavle ŠB) sa uvjerljivih 13:2.

Najbolja četiri para u Komiži
Najbolja četiri para u Komiži

 

Za Jelovicu je trijumf u parovima drugo zlato na ovogodišnjim PH s obzirom na to da se prije dva tjedna s odličjem istog sjaja okitila i u Čavlima na prvenstvu u preciznom izbijanju, dok u bližanju i izbijanju u krug ima broncu.

Na prvenstvu u Komiži nastupila su još dva istarska para, Snježana Klanjac i Vesna Tončinić (Labin) koje su  četvrtfinale sa 9:5 izgubile od Dolores Vlaše i Marine Šebelja (Kastav), pa su na koncu zauzele najnezahvalnije 5. mjesto, te po prvi puta Eda Komadina i Nerina Beletić (Fameia Novigrad) koje se iz natjecanja po skupinama nisu uspjele plasirati u četvrtfinale, ali su ostvarile jednu pobjedu, 7:6 nad Jelenom Vitaljić i Petrom Petrić (Komiža).

U Komiži je održano i prvenstvo u štafetnom izbijanju na kojem su naslov prvakinja Hrvatske obranile sestre Virginia i Carrolina Bajrić (Čavle ŠB).

 

Rezultate prvenstva u parovima možete preuzeti OVDJE

Rezultate prvenstva u štafetnom izbijanju možete preuzeti OVDJE

Natrag