Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški vikend

Nakon što su u prethodnom kolu izgubili prvi ovosezonski istarski prvoligaški derbi na gostovanju u Pazinu (16:10), boćari Pule u svom su drugom istarskom derbiju konačno slavili pobjedu koja je za njih značila i osvajanje prvih ovosezonskih bodova u Prvoj HBL.

Puljani su u svojoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda žrtvu pronašli u Istri Poreč protiv koje su slavili najuvjerljiviju pobjedu kola sa 20:6. Gosti su se pak s drugog uzastopnog gostovanja kući vratili sa svega šest osvojenih poena, jednako kao i prije tjedan dana iz zagrebačkog boćarskog doma Zrinjevac. Pulski su boćari pitanje pobjednika riješili već nakon štafetnog izbijanja kada su dosegnuli nedostižno vodstov od 14:4, a u završnici su samo podebljali svoju pobjedu. Uz odličnog Darijana Živolića (44 pogotka u brzinskom izbijanju) koji je u čak tri discipline pobjedio svog nekadašnjeg klupskog kolegu iz Poreča, Joška Mardešića, s kojim je svojevremeno postao i svjetski rekorder u štafeti, ovoga puta konačno se Puli počela isplaćivati i ovosezonska akvizicija, Benjamin Guštin, koji je također sudjelovao u osvajanju maksimalnih šest poena. Pratili su ih Mario Percan i Luka Faraguna sa po dvije pobjede. Kod gostiju Nenad Tadić je sudjelovao u osvajanju svih šest poena.

Benjamin Guštin (plavi dres) imao je daleko više razloga za zadovoljstvo od Ivana Lukšića i Nenada Tadića
Benjamin Guštin (plavi dres) imao je daleko više razloga za zadovoljstvo od Ivana Lukšića i Nenada Tadića

 

Najneizvjesnije je bilo u pazinskom BC Aleksandar Anzur u kojem je riječki Vargon s tijesnih 14:12 slavio pobjedu nad Pazinom i tako, uz lidera zagrebačkgo Zrinjevca, ostao jedini klub s maksimalnim učinkom, ali uz susret manje. U Pazinu se u završnu fazu susreta ušlo s minimalnim vodstvom Riječana 10:8, a onda su poene pobjede na stranu gostiju donijeli hrvatski juniorski reprezentativci, Mateo Načinović i Dario Juričić koji je u krugovima savladao nekadašnjeg svjetskog prvaka u toj disciplini, Alena Guština.

U sljedećem kolu Istra Poreč ugošćuje Mariniće, dok Pula i Pazin idu u goste. No, dakelo teži zadatak je pred Puljanima koji moraju u Rijeku u goste snažnom Vargonu, dok Pazinjani idu u Sinj u goste omiškoj Gorčini koja još ni boda nije osvojila.

Počela je i Hrvatska juniorska liga, a u 1. kolu jedinu pobjedu od istarskih je ekipa ostvario Labin koji je u riječkom boćarskom domu na Podvežici savladao crikvenički Gornji kraj Ladvić 15:7. Buzet je poražen na gostovanju od Svegog Jakova iz Jadranova 15:7, a u unaprijed odigranom susretu 6. kola Istra Poreč je izgubila kod kuće 18:4 od snažnog Vargona sa Mateom Načinovićem i Dariom Juričićem.

Juniorska ekipa Labina
Juniorska ekipa Labina
Natrag