Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prva HBL - 3. kolo

Istarski derbi 3. kola Prve HBL između Pazina i Pule pripao je domaćinima rezultatom 16:10, predma su gosti u igri za pojedu bili sve do završne faze susreta. U završnicu se naime ušlo s miminalnim vodstvom Pazinjana 10:8, no potom je u bližanju i izbijanju u krug Alen Guštin s fantastična 33 punta dobio Luku Faragunu, dok su Igor Vretenar i Filip Matijašić u vrlo dobrom ogledu krugova u paru sa 32:30 savladali Darijana Živolića i Petra Barliana, te je domaće slavlje moglo početi. U domaćim redovima briljirao je Alen Guštin koji je pored već navedene pobjede u krugovima, u disciplini pojedinačno klasično ostavio Darijana Živolića na svega jednom osvojenom punta, dok je u preciznom izbijanju bio odličan sa 24 punata i nadvisio Petra Barliana. Od gostiju valja istaći da su Mario Percan i Suad Zemunović u parovima dobili aktualne prvake Hrvatske Valtera Ivančića i Marina Križmanića 9:7, a Zemunović je bio odličan i u preciznom izbijanju sa također 24 punta. No Puljanima je to slaba utjeha s obzirom da je, bez obzira što sigurno nisu imali najpovoljniji raspored, malo tko očekivao da će nakon tri odigrana kola i dalje biti bez osvojenog boda u društvu omiške Gorčine i Podhuma na začelju prvenstvene ljestvice.

Predvodio Pazinjane do slavlja u istarskom derbiju - Alen Guštin
Predvodio Pazinjane do slavlja u istarskom derbiju - Alen Guštin

 

U derbiju kola Istra Poreč je, gotovo očekivano, izgubila na gostovanju u od snažnog Zrinjevca s uvjerljivih 20:6, premda se, nakon što je Joško Mardešić dobio mladog Marina Ćubelu u prvom brzinskom izbijanju 41:39 i smanjio vodstvo Zagrepčana na minimalnih 6:4, kod gostiju pojavila nada da bi susret mogli održati otvorenim sve do završnice. No domaćini su ih ubrzo razuvjerili dobivši sljedeće četiri tehničke igre, te su s nedostižnim vodstvom 14:4 već nakon štafetnog izbijanja u svoju korist riješili pitanje pobjednika i tako ostali jedini klub s maksimalnim učinkom u ligi nakon tri odigrana kola. Porečani su priliku za povoljniji rezultat propustili u prvoj fazi u kojoj su jedan gostujući par i trojka poraženi sa svega puntom zaostatka. Na koncu ostaje za pohvaliti tek nastup Stevena Benolića i Elvisa Smolie koji su u krugovima u paru nakon velike borbe dobili Peru Ćubelu i Tea Kuljiša s tijesnih 34:33.

U sljedećem kolu na programu je novi istarski derbi između Pule i Istre Poreč, dok Pazin u drugom uzastopnom domaćem susretu ugošćuje riječki Vargon.

 

Natrag