Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Pozivni turnir u Monaku

Hrvatska boćarska reprezentacija u čijem je sastavu nastupao i jedan mladi istarski boćar, Filip Šarić iz Divšića Kompanije Tešić, uz sestre Virginiu i Carrolinu Bajrić (Čavle ŠB), Bruna Kraljića, Matea Načinovića, Daria Juričića, Karla Vukelića (Vargon, Rijeka) i Lovru Šipeka (Sveti Jakov, Jadranovo) osvojila je tri prva, jedno drugo i četiri treća mjesta na memorijalu "Denis Ravera", turniru iz kalendara FIB za boćarice, mlađe seniore (U-23), juniore (U-18) i kadete (U-15) odigranom u Monaku.

Hrvatska reprezentacija u Monaku
Hrvatska reprezentacija u Monaku

 

Na trodnevnom pozivnom turniru, na kojem su se igrale discipline parovi, te štafetno i precizno izbijanje, u konkurenciji boćarica i boćara iz 12 zemalja, reprezentacija koju su predvodili trener Čedo Vukelić i njegov pomoćnik Vjeko Matetić je prema ostvarenim rezultatima zajedno s Italijom podijelila drugo mjesto u poretku zemalja, dok je najbolja bila Francuska.


Od hrvatskih boćarica i boćara na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja, osvojivši prva mjesta popeli su se kadeti Vukelić i Šipek u parovima, te Šipek u preciznom izbijanju. Ovi rezultati naših najmlađih reprezentativaca najbolji su pokazatelj da za budućnost hrvatskog boćanja ne treba brinuti. Vukelić i Šipek su u finalu parova s uvjerljivih 13:3 pobjedili Sloveniju, dok je Šipek u finalu preciznog izbijanja do naslova stigao tek nakon dodatne serije izbijanja do zlatnog pogotka. Naime, nakon prve serije izbijanja Šipek i slovenski boćar su imali identičan rezultat od 14 punata, ali je u dodatnoj seriji naš reprezentativac slavio rezultatom 10:7. Prvo mjesto u preciznom izbijanju osvojio je i junior Juričić. Carrolina Bajrić je u preciznom izbijanju osvojila drugo mjesto. Dva treća mjesta pripala su, sestrama Bajrić u parovima i štafetnom izbijanju, a po jedno Vukeliću i Šipeku, te mlađim seniorima Kraljiću i Načinoviću u štafetnom izbijanju.

Šarić je zajedno sa Juričićem u juniorskoj konkurenciji nastupio u štafeti i parovima. U štafeti su u dvije serije izbijanja ostvarili ukupan rezultat od 79 pogodaka (46+33) te su na koncu zauzeli 4. mjesto iza Francuske, Slovenije i Italije. U parovima se iz natjecanja po skupinama nisu uspjeli plasirati u polufinale, nakon što su prvo izgubili od Italije 13:0, potom su pobijedili Švicarsku 11:6, ali su na koncu poraženi u repasažu od Monaka 9:8.

Na turniru su nastupale boćarice i boćari iz 12 zemalja, Australije, Bugarske, Španjolske, Francuske, Italije, Letonije, Rusije, Slovenije, Švicarske, Tunisa, Hrvatske i domaćina Monaka.


Kompletne rezultate možete pogledati na službenim mrežnim stranicama turnira na linku:

http://challenge-denis-ravera.com/resultats.html

Natrag