Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Izborni kongres FIB-e

Dan nakon što je u marokanskoj Casablanci, u sklopu Svjetskog prvenstva za seniore, na izbornom kongresu europske boćarske federacije FEB predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Tomislav Ćurko izabran za dopredjednika, u četvrtak, 21. rujna 2017. godine održan je i izborni kongres svjetske boćarske federacije FIB u čije je vodstvo izabran još jedan hrvatski boćarski aktivist.

Denis Peršić, dopredsjednik HBS-a i član Izvršnog odbora IBS-a izabran je za člana Izvršnog komiteta FIB-e za naredni četverogodišnji mandat.

Denis Peršić
Denis Peršić

 

Za podsjećanje, hrvatsko boćanje su u Izvršnom komitetu FIB-e u djelu prošlog mandata predstavljali Aleksandar Anzur, donedavni dopredsjednik FIB-e koji je prije nepune tri godine preminuo, te legendarni Dinko Beaković koji se povukao iz aktivnosti Izvršnog komiteta nakon što je prije tri godine smijenjen s dužnosti predsjednika HBS-a.

Za novog predjednika FIB-e očekivano je izabran jedini kandidat, dosadašnji generalni tajnik Francuz Frederic Ruis naslijedivši na novoj dužnosti svog sunarodnjaka Christiana Lacostu koji se nakon osam godina i dva odrađena mandata povukao s dužnosti čelnog čovjeka FIB-e.

Natrag